От х:

Днес в x:

14 °C

Ротари клуб „Хасково-Аида“ дари 1 100 маски за медиците в общината

Дарение от 1 100 броя предпазни маски за многократна употреба направиха днес членовете на Ротари клуб „Хасково-Аида“. Маските са предоставени на община Хасково по волята на дарителя. Лично кметът Станислав Дечев прие дарение и благодари за подкрепата, която Ротари клуб „Хасково-Аида“ оказват на хората от Хасково в тази тежка ситуация, съобщиха от местната администрация.

По решение на дарителите и получателите на дарението, предпазните средства ще бъдат предоставяни само и единствено на медицински лица, диспансерите, частнопрактикуващи лекари, поликлиники и лаборатории, които заявят, че се нуждаят от допълнителни средства за защита.

Маските са за многократна употреба, до 50 пъти. Ползват се по два часа еднократно, след което се сменят, перат се и се гладят.

До сега Ротари клуб „Хасково – Аида“ е направил дарения от многократните маски на Първа и Втора поликлиника в Хасково, ДКЦ „Св. Георги“ и Дома за медико-социални грижи в Хасково, както и на работещите в лаборатория в Свиленград.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Гю
  Гюро
  14 -6
  16:21, 19 мар 2020
  Добре, че лично кмета Станислав Дечев се е заел с апостолската мисия да приеме дарението. Друг, освен него, не е достоен.
  Ротари дариха маски и другаде, но тихо и кротко, без показност и присъствие на пресата.
  Сега, щото Станко обратното на острото решил да си покаже снагата някъде, където спокойно е можело и без него, става велика новина.
  • Хр
   Християн Комуниста
   14 -2
   17:53, 19 мар 2020
   Ако ми ги дадете да сложа Ротарианците , Форукомци , Суджука , Къци Майумуната и
   собствениците на игрални зали
   на бой и солена риба в Кучкарника на Бай Добри,
   за 3 дни ще дарят поне 200 милиона лева на Общината .
  • Хр
   Християн Комуниста
   3 -2
   05:34, 20 мар 2020
   Злато за 200 милиона долара се вадят и крадат на година от рудника край Минералните Бани
   .....
   Тъпите Чорбаджии и Бейове от Кауньдере се гаврят с 1000 маски
   ....
   Сатър , сатър за вас
 • 2
  Бе
  без маска
  8 -10
  17:22, 19 мар 2020
  Адмирации ротарианци!!!
  Гюро,направи и ти дарение,тихичко без кмета да разбере.Дейността на ротарианците винаги е била в служба на обществото и е нормално да се пише за това.И не малко са направили за града,за църквата,домовете и болницата.Изпълняват си мисията!!!
  • Хр
   Християн Комуниста
   11 -4
   17:54, 19 мар 2020
   Направо са насраха да даряват
  • Фг
   Фгх
   2 0
   23:54, 19 мар 2020
   само за Хасково ли "работим"?
 • 3
  Ед
  ЕДИН
  9 -2
  20:23, 19 мар 2020
  Ами по аптеките за простият човечец кога и ще има ли изобщо?
 • 4
  12
  123
  2 0
  23:51, 19 мар 2020
  Ок, ам болничния персонал кво да навлече???!!
 • 5
  Ек
  Екотрадекс 2
  4 -3
  00:20, 20 мар 2020
  Мдаа Гюро е напълно обективен в неговия коментар важното е кметя се покаже вижте ме аз изпълнявам заръката на спасителя баце Бойко Работа работа и работа .... Ей случихме на кадърен и можещ кмет, но дали някой вярва на това все пак Коледа е далече ... Ефективните маски са 2 типа дано се намерят и от тях за медиците.
 • 6
  Bl
  Blessings
  1 -2
  07:27, 20 мар 2020
  А марсианците кога ще даряват?

Хороскоп за 28.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
28 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
28 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
28 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
28 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
28 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
28 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
28 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
28 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
28 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
28 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
28 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
28 мар 2020
Последни новини