От х:

Днес в x:

Ескортираните от военнослужещ мигранти били качени от района на Любимец

Мигрантите, част от които бяха заловени в колата на бременна жена край Хасково при проверка на служители от Областната дирекция на МВР в Хасково, Главна дирекция „Национална полиция“ДНП и Военна полиция, са били качени от района на Любимец, съобщават от Прокуратурата. Случаят, за който се разбра днес, е от 10-ти март, става ясно от официалното съобщение на обвинението.

Военно-окръжна прокуратура-Пловдив вече привлече като обвиняеми 40-годишен военнослужещ, който е ефрейтор в поделение в област Пловдив, цивилен мъж, на 25 години и 39-годишна бременна в 7-мия месец жена.

Първоначално те са отговаряли за извозването на осем нелегални чужденци, за които по-късно става ясно, че са от Сирия.

Колата с четирима от тях, марка „Фолксваген Голф“, е спряна за проверка около 17 часа миналия петък. Военният е бил в друга автомобил, който бил пилотен.

При ареста в колата, шофирана от бременната жена с мигрантите, пътува и 25-годишният мъж. В хода на разследването се установява, че същия ден той е превозвал други четирима нелегални сирийци с лек автомобил„Ауди“, но колата му аварира и трафикантът ги оставя в района на парк „Кенана“ в Хасково. По тази причина се мести в лекия автомобил „Фолксваген Голф“, в който и е заловен.

Мигрантите трябвало да бъдат откарани до София. На българска територия те са преминали нелегално през „зелена“ граница от Турция.

Обвиняемите мъже са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. На 13 март 2023 г. по искане на Военно-окръжна прокуратура – Пловдив съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Предвид състоянието й жената е пусната на свобода с парична гаранция от 5000 лева.

Действията по разследването продължават, уточняват от Прокуратурата.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини