От х:

Днес в x:

Сейрула Лютви от СУ „Петко Рачов Славейков“ е класиран на национален кръг по английски език

Деветокласникът Сейрула Лютви от СУ „Петко Рачов Славейков“ е класиран за националния кръг на олимпиадата по английски език с резултат от 90 точки и заминава в края на седмицата за Варна, където ще премери сили с най-добрите в страната на финалния кръг, който ще се проведе в Първа езикова гимназия в морската столица. Преподавател по английски език на Сейрула е Цветана Лафчиева.

За двамата това е втори такъв пореден успех, след като миналата година атрактивният славейковец се класира също за националния кръг на олимпиадата.

Да припомним, че успехите за възпитаниците на училището за шампиони що се отнася до езика на Шекспир следват един след друг. Съвсем наскоро в края на месеца на Америка в Кърджали заместник посланикът на САЩ Андриа Брулет-Родригес награди отличените в конкурса за превод петима славейковци. На първо място е Дилян Муканов от 11в клас, Николай Стоянов от 12в на второ, а Тюляй Ахмед от 12г и единадесетокласничките Мелвин Сюлейман и Севилай Рамадан са на трето място. Техни учители са Елена Йосифова, Цветана Лафчиева, Антоанета Кръстева и Марин Моллов.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини