От х:

Днес в x:

180 ученици показват знанията си в областните кръгове на олимпиадите по български език и „Знам и мога“

    180 деца от четвърти до 12-ти клас показват знанията си днес на областните кръгове на олимпиадите по български език и литература и „Знам и мога“.

    За домакин на надпреварите от Регионалното управление на образованите в Хасково е определено СУ “Васил Левски“.

    Националната олимпиадата „Знам и мога” е интердисциплинарна и предполага изява на знания и умения, придобити чрез обучението по различни учебни предмети от началния етап на основната образователна степен. Олимпиадата се провежда по тема, която включва разнообразни задачи от няколко учебни предмети, включително и от изучавано учебно съдържание, свързано с екологичното и здравното образование, защитата при бедствия и аварии, реагиране в критични ситуации, безопасността на движението.

    Форматът на олимпиадата включва 12 задачи със свободен отговор. От заявилите участие в нея от Хасковска област 43 ученици от четвърти клас днес се  явиха 38. Най-добрите от тях отиват на  националния кръг, за чието провеждане е определена датата  1 април.

    По български език и литература от 162 заявки, днес са изпълнени  142. Съгласно регламента на олимпиадата по български език и литература областният кръг обхващат учениците от 5-ти до 12-ти клас, а на национален кръг се състезават ученици от 7-ми до 12-ти клас.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини