От х:

Днес в x:

Спокойно, знам как да бия... Разказват жертви на бияча, изхвърлил в безпомощно състояние жена на стълбите

"Спокойно, знам как да бия, така че да не личи. Ще те вкарам в гипсово корито и ще "те лежа". С този нож ще те разфасовам."

Това са само част от думите, които Орлин Гигов казва на жертвите си, докато ги бие. Името му наскоро влезе в медиите, когато преби жена от Украйна в столичния кв. "Хаджи Димитър" и я изхвърли в безпомощно състояние на стълбите.

Две от предишните жертви на Гигов се свързаха с OFFNews с молба да дадем гласност на историята им - с надеждата, че ще получат справедливост. Такава търсят от години в борба с органите на реда и съдебната система, но уви, засега без успех. Мъжът насилник е на свобода и както се доказа, продължава да трупа жертви в "актива" си.

Мила и Мария (едно от имената е променено по молба на жертвата) разказаха за ужаса и за битката, която водят с адвоката на Гигов и със съда. След случая от началото на януари тази година, когато Гигов преби 40-годишната украинка, първите две жертви на мъжа се свързват чрез общ познат. 

По думите и на двете по време на побоите Орлин е бил под влиянието на наркотици. 

Мила Пейкова е на 37 години и е културолог. Мария е на 39 години. Мъжът пребива Мила в неговия апартамент в столичния кв. "Младост", който впоследствие продава. Побоят над Мария е извършен в кв. "Овча купел", отново в негов апартамент. 

"С Орлин бяхме заедно около година и половина. Посегна ми, докато бяхме заедно. Разделихме се. Един ден - на Бъдни вечер, ме покани на гости "в името на добрите стари времена". Посегна ми... Събудих се на сутринта цялата в кръв. Веднага отидох в "Пирогов", разказа Мила. 

Подава жалба, след като двама полицаи на входа я виждат и я питат иска ли да го направи. "Дори не се бях сетила за това", допълва тя. След като го прави, Орлин Гигов се свързва с нея, моли я да оттегли жалба. "Опита да ме подкупи, поиска да не го съдя, да не му провалям живота, да помисля за двете му деца." Жената дълго време се е чудила дали да заведе дело. 

"Но хората не се бият, не е нормално и нищо не го оправдава. Сега се радвам, че заведох дело, защото се оказа, че и други жени след мен са пострадали, сигурно има и преди това", споделя Мила. Възстановява се от травмите от побоя шест месеца, три години по-късно още се възстановя психически. 

"Докато ме биеше, ми казваше: "Спокойно, аз знам как да бия. Няма да ти личи", споделя тя през сълзи. След случая негови познати започнали да я увещават да не го съди, защото е полицай. "Но той пак е човек, без значение дали е полицай, или не. По време на побоя бях със счупен крак, бях безпомощна", разказва Мила. 

Орлин Гигов обещал, че ще се поправи, ще посети психоаналитик: "Добре, че не му повярвах". Като много жертви на насилие, първото, което си помисля Мила е, че тя е виновна и проблемът е в нея. "Дали не му е харесала храната, нещо грешно ли казах", пита се първоначално тя. 

"Лъжец", казва Мария през това време. Поредната жертва на Гигов разказва, че били заедно три седмици - от края на юли до средата на август 2021 г. Няколко дни, след като се мести да живее при него, той й разбива устата. През повечето време тя е заключена в жилището и бита. "Последните няколко дни бяха истински кошмар, дори той не излизаше", спомня си жената. 

Последната вечер, освен че я пребил, потрошил апартамента. Счупил лаптопа, телефоните, всичко. Когато заспал, жертвата успяла да избяга.

"При моя случай изхвърли лаптопа от четвъртия етаж", добавя другата жена. 

Мария не иска да влиза в подробности, защото не иска да си спомня за ужаса. Обяснява само, че почти през цялото време е била заключена. След като успява да избяга, се обажда на свой познат, с когото отиват в 6 РУ, за да подадат жалба. 

Държавата завежда дело, а седмица след случая с пребитата украинка Мария разбира, че делото е прекратено. Същото става с производството срещу Гигов при Мила. И при двете жени телесните повреди са средни, но това не пречи на съда - Софийският районен съд, да прекрати делата. 

Така Мария завежда гражданско дело, Мила - също. Делата стават от частно-съдебен характер, а адвокатът на Гигов - Кристина Лялева оспорва вината на клиента си.

Тук започва институционалният абсурд. Шест пъти Софийският районен съд отменя заседанието по делото. Днешното поредно насрочено заседание бе отложено, защото вещото лице е "пропуснало", по негови думи, да отговори на един въпрос, и да съпостави представените снимки на Мила след побоя с флашка със същите снимки. 

Адвокатът на Гигов поисква предварително изслушване на Мария, за да се установи дали има основание за твърденията ѝ. И при двата случая адвокатът процедира по един и същи начин - твърди, че двете жени са пребити от друг или са се самонаранили, но обвиняват Гигов. 

"Няма такова нещо. Навсякъде в апартамента е имало моя кръв. Криминолози са го описали. Има и свидетел, който за пореден път не се явява. Той е приятел на Орлин, пред полицаите е разказал, че Орлин му е дал 50 лева, за да изчисти кръвта, като му обяснил, че "сме се сбили", разказа Мила. 

По думите на двете потърпевши 47-годишният бивш шофьор към Медицинска академия към МВР не се явява на делата. Днес неговият адвокат обясни, че "не се е обадила на подопечния си, защото още в началото на делата й казал, че не иска да ходи". 

"Две години го съдя, а той през това време продължава да бие жени. Трябва да убие някой ли, за да бъде вкаран в затвора", пита едната от тях.

При предварителния разпит на Мария, поискан от адвоката на Гигов, един от дознателите е отстранен и е назначен друг, след като първият не се съгласява с разпита. "Вторият ни приемаше за виновни, буташе ни дори, когато влизахме в зала", каза тя. 

По време на заседанието днес адвокатката на Гигов два пъти беше предупредена за налагане на глоба заради неуважение към съда. 

По думите на Мария и Мила Орлин привлича жените, защото бил чаровен и много умен. Предложил и на двете брак, като им подарил годежни пръстени.

Към днешна дата Орлин Гигов е задържан под стража окончателно, съобщиха от Софийския градски съд. Оттам коментираха, че е честа практика задържаните да подават молби за освобождаване през няколко месеца.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини