От х:

Днес в x:

Театрална постановка по известна испанска кинокомедия дебютира на пернишка сцена

Театрална адаптация на номинирания за пет награди „Гоя“ испански филм „Съседите отгоре“ ще бъде представена премиерно в Перник на 7 март, съобщават продуцентите на спектакъла „Артвент“.

Режисьор на постановката, създадена по кинокомедията на испанския режисьор и сценарист Сеск Гай, е Емил Марков, който изпълнява и една от четирите главни роли заедно с Лилия Маравиля, Силвия Петкова и Иван Бърнев.

Сюжетът ще пренесе публиката в живота на двойката Ана и Хулио (Силвия Петкова и Иван Бърнев), които са заедно от години. Времето и рутината на ежедневието видимо са ги отдалечили един от друг, докато не се нанасят в нов апартамент. В него двамата постоянно чуват викове и стонове от горния етаж. Дали от скука, от завист, или пък заради копнеж по по-пикантен живот, тези шумове се превръщат в постоянен повод за спорове помежду им. Без предупреждение единият от тях решава да покани съседите (в ролите Лилия Маравиля и Емил Марков) на гости и вечерта се превръща в комичен сблъсък на две различни гледни точки за семейния живот.  

Авторът на комедията Сеск Гай пише сценария, вдъхновен от шумната си съседка от горния етаж. Подобно на своите герои, той и съпругата му също влизат в редица спорове, докато обсъждат какво се случва в апартамента над тях. „Съседите отгоре“ е комедия с остър и прям диалог, игра на думи и поредица комични ситуации.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини