От х:

Днес в x:

Бутат ТЕЦ-а. Разследват доктор Шопов. Преглед на регионалния печат.

„Митницата трепери, чистката в ход” съобщава във водещо заглавие вестник „Хасковска Марица”. Ден след като съкратиха една дузина хора, в митницата връчиха предизвестия на още двама души. Списъкът щял да набъбне до дни, продължава темата от вчера ежедневника. Митничарите масово почнали да излизат в болнични Явно свинския грип удари със закъснение на границата.

„Разследват д-р Шопов за дълга на болницата” Цялото финансово състояние на хасковската МБАЛ е дадено на държавен финансов контрол. Там ще проверяват как са се натрупали дългове от над 6 млн лева. Дълго време бе тиражирана версията че задълженията са само 2.8 млн лева. На базата на тези пари хасковската болница бе класирана на 7-мо място по задлъжнялост в страната. Новата класация според тези 6 млн още не е известна. Както казва новия шеф Пандов, само големите университетски болници са по-зле от нас. Ние пък сме най зле от областните болници. Така де, по добре все пак да си пръв във нещо.

„Безработицата пълзи нагоре” По данни на бюрото по труда, безработните в региона са скочили с 200 души за последния месец. Тенденцията е към плавно увеличаване на незаетите.

„Р.Иванова : Лаптопа разчупва монотонния час” Р. Иванова е директор на гимназията по лека промишленост. Чрез информационни технологии, ще прави преподаването като в германския град Карсруе-10 минути преподаване, останалото- време упражнения и изпитване. Може и да е интересно, ама не знам дали ще е въодушевяващо за учениците. Все пак всичко е по-добре от спането на чина.

„До 300 лв доход за общинско жилище”. До 300 лв минимален брутен доход на човек за последните 6 месеца е изискването за получаване на общинско жилище. Това предложение ще обсъждат общинските съветници на сесия следващия петък. Мярката е с цел повече хора да имат достъп до общински жилища в условията на икономическа криза. Сега минималния праг е равен на минималната работна заплата-240 лв.

Стр. 4-та: Децата без застраховка злополука на терена!

На цялата страница се разследва защо малчуганите не са защитени от контузии докато тренират някой спорт. Отговорността е на родителите или на клубовете. Никой не може да задължи родителите да си правят застраховка, резонно отговаря министерството на спорта. Представяте ли си какъв вой ще се надигне ако клубовете например задължат родителите да застраховат отрочетата си? Веднага ще почнат обвинения в изнудване. Пък самата тема предполага още въпроси: Защо децата ни не са застраховани в училище, срещу сбиване в междучасията. А в стола, докато се хранят? Ами представяте ли си в дискотеките на какъв риск са изложени, завалиите? Тц,тц, какви проблеми имало пък ние да не подозираме.

„ Свиленград среща ЦСКА за купата” Водещото заглавие на спортната страница информира за еуфорията която обхванала митничарския град от жребия изпратил им ЦСКА за купата. Мачът е в четвъртък. Свиленградчани се надяват след него за ЦСКА да остане само супата. По точно-духането и.

„Бутат ТЕЦ-а” съобщава в челно заглавие вестник „Новинар Юг”. Сградите на недостроената централа се изравняват със земята, на тяхно място ще бъдат построени две газови централи, информира вестникът. Предвижда се абонати от Хасково, които желаят присъединяване, да получат топла вода. Част от произведената ел енергия пък ще се продава на НЕК. ТЕЦ Хасково бе предоставен безвъзмездно от държавата през 2004-та година. През 2007-ма с решение на общинския съвет, централата бе продадена на частно дружество за 13 млн лева.

„И Ивайловград с таксита” Градът е може би единствения в страната в който няма таксита. Сега след дълги кандърми, общинския съвет разрешил таксиметровите услуги. Причината била, че градът напоследък се радвал на истински туристически бум, включително и от съседна Гърция.

„3000 ги няма след грипа” Ваканцията падна вчера, но за 3 хиляди деца тя си продължава. Справката на образователния инспекторат показва, че сега от училищата отсъстват повече деца от седмицата преди разпускането в грипна ваканция. Май грипът не е бил причината за големите отсъствия.

„Опитват да купят ченге с 55 литра нафта и 7.5 метра кабел” Толкова се падал делът на всеки от двамата полицаи спрели сусамовец вчера. Той предложил да ги умилостиви с незнайно как намиращите се в колата му 110 литра дизелово гориво и 15 метра меден проводник. За негово нещастие един от двамата униформени бил честния полицай от Баните Андон Димитров. Сусамовецът заминал на топло в участъка.

„Паркираме с SMS в Хасково” Да се въведе паркиране със SMS в центъра на Хасково предлага кметът Георги Иванов в докладна. Как точно ще се паркира със кратко съобщение, обаче не е обяснено. Вероятно и вестника не знае, а само авторът на докладната. Като за начало вносителят предлага създаването на синя зона в центъра на града. Там от 8 до 17 часа ще е разрешено паркирането на автомобили. По лев на час.

„Бареков уволнен от БТВ” е друго интересно заглавие от вътрешните старници на ежедневника. Материалът е препечатка от сайта afera.bg.

Това накратко бе днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини