От х:

Днес в x:

48 спортисти, 12 отбора и 10 треньори са номинирани в класацията „Спортист на годината“ в Хасково

19 спортни клуба от община Хасково номинираха най-достойните хасковски спортисти, достойни да спечелят приза „Спортист на годината“ в Хасково за 2022 година, съобщиха от кметството.

Номинираните са от 14 вида спорт. Призът „Спортист на годината“ ще бъде връчен в пет категории: „10-те най-добри при юноши и девойки“ – номинирани 30 спортисти; „10-те най-добри при мъже и жени“ – 18 номинирани спортисти; „Отбор на годината при юноши и девойки“ – 9 номинирани отбора; „Отбор на годината при мъже и жени“ – 3 номинирани отбора; „Треньор на годината“ – 10 номинирани треньори.

Най-добрите спортисти на Хасково се определят чрез гласуване на представителите на Общински съвет Хасково, медиите и Министерството на младежта и спорта. Днес анкетите ще бъдат изпратени на: членовете на Постоянната комисия по спорт, туризъм и младежки дейности към Общински съвет – Хасково; журналисти и кореспонденти от медии на територията на община Хасково; главен експерт към Министерството на младежта и спорта за област Хасково и област Кърджали.

Срокът за гласуване за определяне на най-добрите спортисти на Хасково и техните подгласници е 11 януари 2023 година.

Комисия, назначена от кмета община Хасково, ще обобщи резултатите. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония „Спортист на годината“ в края месец януари 2023 г.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини