От х:

Днес в x:

ГЕРБ и ДПС се почнаха с дървата

Опозиционерът Дуран с дървата - клечоци

Дърва за огрев като клечки за зъби били стоварени в двора на Дуран Кадиров в хасковското село Гълъбец. Той е активист на ГЕРБ в селото и на последните избори предвождал Бойко Борисовите хора, които регистрирали цели 55 гласа в полза на партията-победителка. Изборният резултат заседнал като кост в гърло на доганистите, които управляват Гълъбец. Контраатаката дошла от кмета Азис Мехмедали, който наредил на бойковистите да се доставят от най-тънките и хилави дръвчета от корията на с. Зорница. Другите – плътни и дебели пънове от землището на Конуш били за верните на Доган домакинства.

Това обясни пред Haskovo.net опозиционерът Дуран Кадиров. Той се прочу това лято, малко след изборите, като опъна на асмата в двора си знаме с лика на Кемал Ататюрк. Предизвикателството му обаче довело до прокурорска проверка. По-късно байрякът му бе върнат. Опънатият в двора му флаг обаче не бе турският национален флаг, а само го наподобявал. Гербаджията, който работел като строител на морето, го взел от Слънчев бряг. Закачих го на инат, обясни тогава той пред Haskovo.net.

Инатът му обаче в късната есен доведе до стоварените пред двора му клечки за зъби. В разрешителното за извозване пък пише друго име, а не неговото. Кметът мачка опозицията, обясни Дуран.

Селският управник Азис Мехмедали пък бе наясно, че за всичко трябва да е виновен селският кмет. Още през лятото рекох на хората, че дървата не ги бива, тънки са. Който не иска, да не поръчва и да не ги плаща, каза той. Кубик от евтините метровки струва около 40 лева.

Няма наши, няма ваши, на кой каквито се паднат, увери ни кметът. И на брата например са тънички, ама какво да правим, додаде Азис.

Брат му – Фаик Мехмедали пък лично заведе екипа на Haskovo.net до къщата си, за да покаже цепениците. Видимо бяха по-дебелички.

Дуран се заяжда, защото още отпреди 5-6 години ми виси в магазина с близо 500 лева, обясни Фаик, който е и собственик на селския хранителен магазин. За доказателство кметският брат разтвори и тефтера с вересиите. Там наистина срещу името на сина на Дуран – Нурхан, бе отбелязано старателно – 496.77 лв., каквото и да означава това.

Гълъбец е с преобладаващо турско население и там по традиция ДПС печели всички избори. Пробив в статуквото обаче бе направен на парламентарния вот това лято.

Докъде ще стигне позиционната война между власт и опозиция в селото, още е рано да се каже. Следващите избори ще са през 2011 година – за местна власт.

Дотогава обаче предстои още една зима. Дървата може да изтънеят още повече и да заприличат на конци.

Тодор Кръшков

Селският управник Азис Мехмедали е наясно, че кметът трябва да е виновен за всичко
Кметският брат Фаик - дървата му видимо са по-дебелички
Знамето, което Дуран бе опънал на асмата на инат това лято
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини