От х:

Днес в x:

Обявиха фотоконкурс за най-красива коледна украса в Хасково

Община Хасково обявява фотоконкурс за най-красива коледна украса на тема „Хасково – светла коледна приказка“, съобщиха от общинската администрация.

„Община Хасково вече е готова със своята Коледно-новогодишна празнична градска украса. Тя ще блести по-ярко, когато към нея се прибавят и хилядите светлини от Вашите домове, коледни дръвчета, обществени сгради, офиси, търговски обекти. Затова искаме Хасково да бъде озарен от празнични светлини и заедно да разкажем нашата звездна коледна приказка“, призоваха от кметството.

Конкурсът е за любителска фотография. Участниците трябва да изпратят снимки на празнично украсени домове и градини, офиси, корпоративни сгради и търговски обекти. Ще се допускат до 3 фотографии от един автор. Снимките трябва да са авторски, актуални и да са съобразени с темата „Хасково – светла коледна приказка“.

За участие се приемат само файлове във формат JPEG. Препоръчителният размер за оптимална визуализация на изображението е 3000 px по дългата страна. Не се препоръчва участието с по-малки изображения. Допустими са обработка на снимката за яркост и контраст, изостряне на изображението, кропване на снимката. Не са допустими фотоколажи, снимки ретуширани дигитално и съдържащи надписи, графики, рамки или дати.

Всички снимки трябва да бъдат придружени от текстов файл, който да съдържа: заглавие на снимката, трите имена на автора, клас или възраст и координати за връзка с автора /точен адрес, телефонен номер и e-mail/.

Ако на снимките присъстват деца под 18 години, е задължителна декларация за съгласие за публикуване на снимката от родителите на сниманото дете. Ако липсва такава декларация, фотографията няма да бъде включена в конкурса.

Снимките трябва да бъдат изпратени на e-mail: photos@haskovo.bg до 24:00 часа на 18 декември 2022.

На 19 декември 2022 година всички коректно изпратени снимки ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на Община Хасково и в инстраграм профила ѝ. Гласуването в социалните мрежи ще бъде чрез реакция на снимката и ще продължи до 24:00 часа на 28 декември 2022 година. Снимките, събрали най-много харесвания в двете социални мрежи, ще получат специални награди.

Професионално жури ще оцени всички фотографии и ще определи победителите в различните категории. В състава му са: фотографите Славян Костов, Калина Петрова и Павел Данев.

Община Хасково ще връчи следните награди за фотография за:

- Най-красива украса на коледно дърво

- Най-красива украса на градина или двор

- Най-красива украса на сграда - офис, търговски обект, обществена сграда и др.

- Награда за най-много реакции във Фейсбук

- Награда за най-много реакции в Инстаграм

- Голямата награда на журито

- Наградата на кмета на Община Хасково

- Наградата на Дядо Коледа

Наградите от фотоконкурса ще бъдат връчени през януари 2023 г. Всички участници ще бъдат уведомени допълнително за часа и мястото на церемонията по награждаване, затова е важно да посочат коректни данни за контакт.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    И
    И
    7 -1
    13:02, 6 дек 2022
    Поредната глупост ...
    • Ба
      бат Танас
      6 -1
      13:32, 6 дек 2022
      Че е глупост спор няма! "Със чужда пита помен ще направят" със чужди снимки ще си украсят общинския сайт. Не са а сетили и да обявят конкурс гражданите сами да донесат на площада елха и да си я украсят а общинарите по цял работен ден да пият кафе и пушат цигари.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини