От х:

Днес в x:

Борисов: ГЕРБ може да се откаже от спорните промени в Изборния кодекс

Не им давайте никаква причина да ни наричат "хартиена мафия". Дрън-дрън. "Иди го намери Христо Иванов и го питай може ли да гарантира машинния вот", обърна се Бойко Борисов към ръководството на ПГ.

Изглежда лидерът на ГЕРБ иска депутатите на ГЕРБ-СДС да преосмислят позицията си по част от промените в Изборния кодекс, които доведоха до остри реакции в парламента днес от страна на „Продължаваме промяната“ и "Демократична България". Той говори в пряко излъчване във фейсбук от централата на партията.

От думите му стана известно, че ГЕРБ могат да се откажат от подкрепата си за връщането на хартиените бюлетини и да подкрепят създаването на многомандатен избирателен район "Чужбина". Той подчерта предложението е на БСП и ГЕРБ може да оттегли подкрепата си за него.

Пороците на машините, недоверието към машините са аргумент да се променя Изборния кодекс, каза Бойко Борисов. Ние сме ги победили с техния кодекс, с техните машини (на ПП и ДБ), ние зор за хартиена бюлетина нямаме. Обещали сме на избирателите да върнем хартиените бюлетини.

Не се отказваме от машинния вот, искаме той да бъде гарантиран с държавни машини, държавен код, който да е достъпен за експерти на партии за по-дълъг период за проучване.

Не закривайте Обществения съвет към ЦИК, призова лидерът на ГЕРБ. Напротив, разширете го, призова Борисов.

Той призова и район "Чужбина" да остане. Нека всички да гласуват! Макар че кой трябва да решава кой ще управлява - хората които са тук, или тези, които са напуснали България.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини