От х:

Днес в x:

Взривът в Полша: Инцидент или плод на нарочни действия?

Взрив на полската граница с Украйна уби двама души във вторник. Причината - две руски ракети, паднали по грешка в района. Темата предизвика реакции в световен мащаб. Провокация или случайност е инцидентът и какъв ще е отговорът на НАТО? В студиото на „Здравей, България” темата коментираха журналистите Иво Инджев, Асен Генов и Александър Велев.

Според Инджев Москва няма какъвто и да е интерес да провокира НАТО и в случая не става въпрос за нарочни действия от страна на Русия. 

„Загриженост предизвиква нещо друго – как България стои в цялата тази история”, смята журналистът от "Контракоментар" Асен Генов. Той подчерта, че у нас има двама натовски генерали на висока позиция в политиката.

Александър Велев пък твърди, че реакция от служебния кабинет ще има, но не скри притеснението си, че не можем да очакваме стабилност, защото нямаме редовно правителство. По думите му сценарият, че експлозията в Полша е тест за реакциите на НАТО от страна на Русия, е много вероятен. Според журналиста до задействане на член 5 (ответна реакция от страна на НАТО) няма да се стигне. 

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини