От х:

Днес в x:

Тръгна делото срещу Бобокови за опасните отпадъци

В Софийския градски съд тръгна делото срещу бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови, бившия заместник-министър на околната среда Красимир Живков и още трима други - Ирена Христова, Васил Коцев и Николай Миховски.

Те са обвинени, че са организирана престъпна група за внос и преработка на опасни отпадъци, престъпление по служба и данъчни престъпления.

По делото има над 200 свидетели и 28 вещи лица. Обвиняемите бяха задържани на 28 май 2020 г. от спецпрокуратурата. Обвинителният акт бе внесен в спецсъда, но до закриването на институцията процесът не започна. Затова делото бе прехвърлено в градския съд.

В съдебна зала днес по здравословни причини не присъства Ирена Христова.

Според съда в обвинителния акт няма допуснати нарушения, които да препятстват правото на подсъдимите да разберат в какво са обвинени. На 624 страници обвинителният акт подробно описва различни деяния, как са извършвани, посочи съдия Петър Стоицев.

Съдът намали на паричната гаранция на Атанас Бобоков на 50 000 лева от досегашните 800 000 лева. В съдебната зала стана известно, че един от свидетелите е починал.

Следващото заседание по процеса е 20 януари.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини