От х:

Днес в x:

Хасковлийка: Тийнейджъри увреждат и чупят детска площадка

За увреждания и счупвания на съоръжения в детската площадка край улица „Днепър“ в хасковския квартал „Тракийски“, сигнализира читателка на Haskovo.net. Тя алармира, че за пореден път в парка до параклиса е счупена пързалката, за което бил подаден сигнал в община Хасково и очаквали тя да бъде ремонтирана.

Младата жена, майка на малко дете, предполага, че материалните щети ги нанасят по-големи деца, каквито често заварвала на детската площадка, които включително влизали с велосипеди. Подобна била ситуацията вчера. Около 18:30 часа тя била в парка, където имало около 8 деца на възраст между 12 и 13 г.

„След неколкократни забележки и обяснения, че съоръженията са за малки деца и ако бъдат счупени няма от кого да бъдат поправени, от тяхна страна последва пулене насреща и псувни, затова реших да им направя тази снимка. Не знам накъде отива бъдещето на България, но първо всичко тръгва от вкъщи - невъзпитани и арогантни деца... Оставям коментарите на вас“, пише възмутено хасковлийката, пожелала анонимност.

Тя допълни, че не обвинява въпросните деца от снимката за щетите в детската площадка, но се надява родителите им да ги познаят и да вземат адекватни мерки. Апелира и към останалите тийнейджъри да пазят имуществото, което е предназначено за по-малки деца.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Vo
    VooDoo
    26 -5
    12:38, 14 окт 2022
    Те не се люшкат. Те се ш***т здраво на публично място!
    • Съ
      Съсед
      24 -3
      12:59, 14 окт 2022
      Така, както са се качили една върху друга май точно това правят
  • 2
    Ma
    Maria
    11 -86
    13:25, 14 окт 2022
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Кр
      Кристина (дете на 21век)
      39 -5
      15:00, 14 окт 2022
      Според Вас това ли е начинът да се забавляваш? Да рушиш нещо, което не е твое не е забавление, пък ако ще и твое да е. И това, че родителите не ти разрешават нещо, не значи, че трябва да излезеш и да рушиш. Това е невъзпитание. Заради хора, които не са възпитали децата си, нашите няма къде да играят, но нека не им казваме нищо, защото не знаем какво са преживяли, а те да отговарят и да се държат неуважително с останалите хора. Все пак нямаме право!...
    • .
      .
      38 -4
      15:03, 14 окт 2022
      По закон на публични места, когато се извършва нарушение имам право да ги снимам. На въпросните деца им отговорих, че ще бъдат показани на родителите им. И в момента същите деца, които Вие защитавате са отново там и отново "покатерени" на всички съоръжения. Псувни от моята уста няма как да чуят, забележка - да. Аз също съм родител и няма как да се случи да тръгна да псувам и то пред очите на детето ми, не ми е на нивото. Няма лошо на децата да им се играе, дори и да са тийнеджъри вече, но не и да се качват по няколко деца на едно съоръжение и съответно след това следва въпроса - защо по всички паркове няма останали здрави пързалки, люлки и т.н. Ако децата са добре възпитани от вкъщи, не мисля, че биха си позволили да отговарят на по-възрастен от тях и да не се вслушат в направената им забележка. Преди мен и други хора също са им направили забележка, естествено те отново са им отговорили грубо.. Мога още много да напиша, но ще спра до тук.. Имат родители, дано ги видят, но явно вие сте близка с родителите им щом знаете какво са ме питали, или сте един от родители, не зная и не желая да зная, но е добре да бъдат взети мерки и да им се обяснят някои неща. Хубав ден!
    • 34
      3434
      20 -1
      18:32, 14 окт 2022
      Какъв е проблемът, че са снимани, след като лицата им са скрити.
    • Те
      Тео
      0 -3
      12:28, 16 окт 2022
      (до последния, преди мен коментар)
      Извинявай, би ли ми цитирала ЗАКОНА, според който "имаш право да ги снимаш на публични места, когато се извършва нарушение"?
      И второ, закона... според който това което си снимал/а е НРУШЕНИЕ?
      ... защото правните термини са и малко в ануса навряни :)
  • 3
    Ив
    Иван
    43 -4
    13:31, 14 окт 2022
    Доколкото виждам не са малки деца, а вече тийнеджъри, добре облечени и спретнати т.е. отглеждани добре от родителите си! А дали родителите им знаят какво вършат извън дома си? !
  • 4
    Те
    Тео
    21 -12
    18:41, 14 окт 2022
    Аз пък си мисля, че детските площадки са увредени от темерут-майките, които се събират на пейките в тях, докато нисковъзпитаните им деца скачат и трошат катерушки, люлки и пързалки! (Дори мога да ви изпратя видео и снимки).
    За това т.н. племе е по-важно да пушат цигари, пият кафета и обсъждат теми, далеч над умствения им капацитет, докато децата им като хуни, обикалят и измъчват горките съоражения.
    На тях трябва да се прави забележка, защото и "семките", които оставят след себе си (почти никога непочистени) са признак на квартална каунска култура, чието развитие ще е максимум до тук!
  • 5
    Ба
    бай Иван
    22 0
    20:05, 14 окт 2022
    Така е навсякъде,по-големите трошат,майките чоплят слънчоглед по скамейките,фасове по земята въобще грозна картина!Няма гражданско общество,всеки вижда какво се случва,но не всеки има кураж да отправи забележка,защото не знаеш кой е отсреща.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини