От х:

Днес в x:

"Дневник" и "Капитал": Костадин Костадинов направи опасна заявка в стил "Путин"

"Дневник" и "Капитал" оценяват поредната атака на лидера на партия "Възраждане" Костадин Костадинов не само като недопустима намеса в нормалната работа на репортерите от политици, но и като опасна заявка, че в България може да се предлага безнаказано забрана и репресии за независими медии. Това се казва в разпространена позиция на двете медии.

Вчера от "Възраждане" напуснаха обявената пресконференция в пресклуба на БТА, заради присъствието на представители на медии, според тях финансирани от чужбина. В началото Костадинов призова представителите на "Дневник", "Капитал", Mediapool.bg и "Клуб З" да напуснат, иначе пресконференция няма да има. След като репортерът на “Дневник” отказа да излезе, от "Възраждане" напуснаха на свой ред залата. 

От "Дневник" и "Капитал" посочват, че журналистите от двете издания всеки ден вършат работата си качествено и спазвайки всички етични стандарти, отразявайки включително работата и позициите на “Възраждане”. Обидите и лъжите, разпространявани публично от лидера на партията, не са просто евтин опит той да предизвика скандал и да си осигури широко публично внимание, а застрашават независимата журналистика и самите репортери, се казва още в позицията.

"Надяваме се, че в този случай останалите политически формации, а и медиите няма да останат мълчаливи пред опитите в стил "Владимир Путин" журналисти и издания да бъдат забранявани - първо на събития, а след това вероятно и на пазара", заявяват от "Дневник" и "Капитал".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини