От х:

Днес в x:

НАСА прибира от стратовата площадка мегаракетата за полета до Луната заради урагана Иън

Приближаващ ураган принуждава голямата лунна мисия на НАСА напусне стартовата площадка.

Ураганът Иън, който връхлита Флорида и се очаква да достигане до сушата в четвъртък (29 септември), накара НАСА да реши да прибере от стартовата площадка мегаракетата на Space Launch System (SLS) на мисията Artemis 1, съобщи козмическата агенция в понеделник (26 септември).

"Артемис 1" трябваше да излети към Луната на 2 октомври, а изстрелването вече беше отлагано няколко пъти. Ураганът Иън вече отлагожи планирания за вторник (27 септември) опит. Все още не е определена нова дата за изстрелване.

Агенцията ще започне да премества масивната ракета SLS и космическия кораб Orion без екипаж в 0400 GMT във вторник, 27 септември. От 8 до 10-часовото пътуване ще бъде предавано на живо по телевизията на НАСА и на уебсайта, приложението и социалните медии на НАСА.

Artemis 1 остане по време на бурята в хангара за сглобяване на НАСА. Очаква се ветровете се очаква да достигнат поне 122 км/ч, според Националната администрация за океаните и атмосферата (NOAA). Бурята вероятно ще отложи изваждането на мегаракетата поне до средата на октомври.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини