От х:

Днес в x:

ВиК към 8 семейства: Издайте крадеца, за да ви пуснем водата

Осем семействата от местността „Каменец“ са без вода, защото водното дружество не може да открие кой краде. Сградите са вързани към общ водомер, но всяка си има и отделен измервателен уред.

В къщата на Ерол Мюмюн вода не тече от три месеца. Въпреки, че е законно свързан с водопровода. Причината за сухия режим са недобросъвестни съседи, които крадат вода. Той няколко пъти е търсил съдействие от ВиК. Оттам му обяснили, че има задължение и няма да пуснат водата преди да се погаси.

Има неплатена сметка за 350 куб вода. Тя всъщност е разликата между показаното от общия и сбора от отделните водомери. Затова врътнаха кранчето на всички, оплака се Ерол Мюмюн. В момента той довършва къщата и за да не спира строителството, превозва до там по 1 тон вода с мотокар.

Да каже кой краде водата и ще решим проблема, коментира случая шефът на район "Хасково" във ВиК-  Атанас Димов. Да посочи кои от съседите му са вързани нелегално към водопровода, за да ги санкционираме. Той обясни, че не са благотворително дружество и някой трябва да плати около 700 лв. за тези 350 куб. вода.

Не стига, че изобщо му пускаме вода, ами ходи да реве пред медиите. В този район има проблем с водоснабдяването (отрицателни водни количества), но заради него направихме компромис, допълни той.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини