От х:

Днес в x:

Счетоводител се обеси заради безработица. Щатски яхти акостират на Ямача. Преглед на печата

Счетоводител се обеси заради безработица, информира в челно заглавие над главата днес “Хасковска Марица”. 58-годишният Димитър Димитров от с. Черепово останал на улицата след приватизацията на Енергото. Мъжът сложил край на живота си в навечерието на именния си ден.

Моторни яхти от Щатите акостират на Ямача, пише в другия акцент на първа страница. 8 реставрирани моторни лодки от САЩ се продават в хасковския квартал “Младежки хълм”, допълва изданието.

Деца сменят 3 училища за 2 години, четем още на първа. Става дума за деца от с. Текето, чиито родители първоначално били подведени от обещания за безплатен транспорт и ги записали в Хасково. После се оказало, че безплатен транспорт няма и хлапетата били пратени в Конуш.

Криза за психиатри в Хасково, акцентира на втора страница вестникът. Едва 8 специалисти работят в психодиспансера в Болярово, едно свободно място е обявено преди година, но все още не е заето.

Но, колеги, това си е закономерен процес – колкото повече луди, толкова по-малко психиатри.

Съдът отхвърли иска на Г. Иванов срещу И. Стаматов, четем още в броя. Искът на градоначалника беше заради “тъмна сила”, както е наречен в интервю с бившия депутат. Съдът обаче отсече, че ексдепутатът не е употребил такъв израз в отговорите на въпросите. Самият Стаматов пък в друго интервю, за Haskovo.net, рече, че може и да го е казал, ама не помни.

Ремонтират Хасково за 10 млн. лв., пише в материал на цялата 4 страница вестникът. Темата е мащабният проект на общината, който най-после ще бъде финансиран.

В кризата всички пием студено кафе. Това казва в интервю за вестника Иван Енчев. Повод за разговора с него е последният му роман “Студено кафе”.

Един човек обикалял из Хасково и питал във всяко заведение: Извинете, сервирате ли студено кафе? Навсякъде отговорът бил отрицателен. Най-сетне в едно кафене отвърнали: Разбира се, че сервираме студено кафе. Ами тогава стоплете ми едно, помолил човекът.

Основната тема на “квичащата интелигенция”, както я нарича писателят Христо Стоянов, е, че вече не им сипват помия в копанката, както при “социализъма”. Целият рев е за това, да не си помислите нещо. Истината е в помията.

Обявиха за издирване разпопен измамник, съобщава в заглавие над главата “Новинар юг”. Гуруто на бившия приют в Узунджово Тоньо Тонев бил обявен за издирване, половинката му Донка – също.

Строители живват с 10 млн. от ЕС, акцентира още на първа страница изданието. Очаква се навалица от кандидати за изпълнители.

Станишев изкормил и бюджета на Хасково, четем в акцента на втора страница. Вестникът цитира кмета Геори Иванов, който казва, че правителството на тройната коалиция обещало да финансира ремонта на булеварда за Болярово, но след като общината го направила със свои средства, се отметнало. Това била причината за издънването на бюджета със 7 млн. лв.

Абе реконструкцията на този булевард не беше ли в списъка с обектите, заради който общината изтегли кредит от 20 млн. през 2007 година? Ама карай, няма лошо да му се вземат парите и отдругаде. Както се казва – значително по-добре е да има пари, отколкото да няма. Ама пък все Станишев да е виновен...

Ремонтът в ортопедията изпреварва първият сняг, четем на втора страница. Съобразителни лекари, трябва да се признае. Девизът на ортопедите е: “Всяка снежинка – левче”. И значи, всичко е готово? Браво.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков            

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини