От х:

Днес в x:

„Изправи се България“ с капания в защита на обикновените хора

    „Кампанията ни ще бъде изцяло в интерес на обикновените хора“. Това заяви лидерът на ПП „Изправи се България“ Мая Манолова, която дойде в Хасково днес за среща с граждани.

    Целта е да се чуе гласът на пенсионерите, на работещите бедни, на хората с увреждания, на самотните жени, на жените жертви на домашно насилие, на дребните земеделски производители.

    Мая Манолова представи листата на партията в Хасково, състояща се от 13 кандидати за депутати. Водач е адвокат Божидар Иванов, който има 22 години стаж. Той е член на Хасковската адвокатска колегия, но около 2 години е практикувал и в Англия, където в момента допълнително учи „Право“. Юристът беше част от листите на политическата формация и в предходни кампании, ляв човек, социално мислещ и подкрепящ социални каузи. Той подкрепи кампанията на „Изправи се“ в защита на пенсионерите, които бяха излъгани няколко пъти от четворната коалиция. Божидар Иванов заяви, че с опита и познанията си ще бъде в подкрепа на обикновените хора.

    „Ние заведохме над 100 дела на пенсионери, за да докажем, че преизчисленията на пенсиите през януари тази година беше направено несправедливо и ограбващо възрастните хора. Включително водим дела и в Хасково, които очакваме да спечелим, защото отделните пенсионери са ощетени с между 30 и 90 лева месечно, или общо с по 30 млн. лв. месечно“, заяви Мая Манолова.

    „В условията на тежка социална и икономическа криза, в която хората са притиснати до стената е изключително важно да бъдат подкрепени уязвимите. Това е и нашият основен приоритет на „Изправи се България“, с който влизаме в предизборната кампания, а именно повишаване на доходите на българските граждани, като минимална работната заплата да стане 1260 лева, колкото е издръжката на живот“, каза Мая Манолова, която е бивш омбудсман на България.

    Тя изтъкна, че формацията й стои зад премахване на данъка за най-ниско доходните групи, въвеждане на данък „богатство“ за най-богатите в България. От „Изправи се България“ са задействали и две кампании, насочени към хората. Едната кампанията е „Не плащай!“ битовите сметки с искане да покажат на институциите и на държавата, че хората наистина са в невъзможност да плащат 60% по-скъпа вода, 60% по-скъпо парно, 10% по-скъп ток, 5 пъти по-скъп газ, дърва за огрев над 200 лева, пелети 1000 лева.

    „Зимата се очертава студена и тъмна за българските граждани, ако институциите не се намесят и нашият план на „Изправи се България“ е именно за подкрепа на енергийно бедните граждани“, каза още Мая Манолова. Тя уточни, че ще искат следващият парламент да приеме това, че хората, които плащат повече от 10% от доходите си за енергия са енергийно бедни. Тоест сметките да не надвишават 140 лева, а ако са по-високи, ще настояват сметките над този праг да бъдат поети от държавата.

    Другата кампания е „Антикорупция“. От партията смятат, че цената на бензина и дизела е спекулативно по-висока с 1 лев, като реалната цена е 2.50 лева. От „Изправи се България“ вече са се срещнали с министъра на енергетиката и са му представили план как цената на бензина и дизела да стане 2.50 лева за литър. В тази връзка от партията възнамеряват първият проект за решение, който ще внесат в следващия парламент, да е именно въвеждане таван на цената на бензина и дизела до 2.50 лева.

    Третият в листата в Хасково е Стоил Стоилов, който от години живее в Меричлери, община Димитровград. Има около 30 години стаж в сферата на въгледобива в „Мини Марица-изток“ и преди това в „Марбас“. В момента се занимава с отгледане на бамя. Целта му е да извоюва плащания за производителите на този нехарактерен зеленчук, каквито досега не е имало и подпомагането да се изравни с това на другите зеленчукопроизводители.

    „Вотът с №17 за „Изправи се България“ е полезният вот“, защото ние сме доказали, че се борим докрай за обикновените хора, за решенията на техните проблеми. Време е за истинска лява социална партия в парламента“, казаха от политическата партия.


     

    Ето цялата листа с кандидати за депутати на „Изправи се България“ от Хасковска област:

    Номер в листата

    Име    Презиме    Фамилия

    1

    Божидар Стамов Иванов

     

    2

    Вера Василева Царева

     

    3

    Стоил Тонев Стоилов

     

    4

    Елена Цветанова Киферова

     

    5

    Тодор Илчев Тодоров

     

    6

    Станимира Добромирова Кехайова

     

    7

    Николай Митков Димов

     

    8

    Петя Петкова Димитрова

     

    9

    Иван Серафимов Петров

     

    10

    Мария Трендафилова Велчева

     

    11

    Димитър Атанасов Димитров

     

    12

    Янка Атанасова Матева

     

    13

    Велко Кънчев Велев


     

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини