От х:

Днес в x:

Жандармерия сложи ред за товаро-разтоварната дейност на ГКПП „Капитан Андреево

Изображение 1 от 4

    ГКПП „Капитан Андреево“ вече работи нормално. Това заяви пред журналисти служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Днес той, представители БАБХ и местни полицаи направиха инспекция на граничния контролно-пропускателен пункт.

    Припомняме, че през предходните 4 дни служители на БАБХ не бяха допуснати да обработват товари. Проблемът на пункта ескалира в петък, но снощи е бил решен и вече хладилните камиони преминават без затруднения.

    Редът е върнат от Жандармерия, която се наложи да влезе заради конфликт между представители на фирмата, извършваща товаро-разтоварната дейност и служители на Българската агенция по безопасност на храните. 

    По казуса се произнесе Върховният административен съд, който разреши на частната фирма да осъществява товаро-разтоварна дейност на граничния пункт. Причина за това бяха нормативни пропуски от страна на БАБХ. Те обаче бяха отстранени от Агенцията и дейността беше върната на държавната институция. Въпреки това от частната фирма препятствали контрола на границата от страна на БАБХ. Били внесени множество жалби и от двете страни, а ситуацията е провокирала недоволството на шофьори на камиони. 

    От МВР увериха, че Жандармерията ще остане на пункта докато е необходимо.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини