От х:

Днес в x:

Деца яздиха коне в хасковския парк „Кенана“

    Деца яздиха коне в хасковския парк „Кенана“ днес. Четириногите, водачите и треньорите са от конeн клуб „Манолов“ в Албена.

    Заниманията обаче започнаха с около час по-късно от обявения, тъй като се спукала гумата на ремаркето, превозващо конете.

    Около 11 часа първите уроци по езда децата получиха от треньора Бате Енчо и кончетата Магнум и Марвел. Сред най-нетърпеливите бяха малчугани от хасковската детска градина №18 „Осми март“. Имаше и деца, дошли индивидуално с родителите си. Заниманията продължават до 17:00 часа днес, включително и утре от 10:00 до 16:00 часа.

    Конната езда се организира от община Хасково и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Тя е част от проявите, посветени на Еньовден – 24 юни, които са съчетани и с инициативите по повод 26 юни- Международен ден за борба с разпространението и употребата на наркотични вещества. Празникът на билките и здравето е под надслов „Магията на Еньовден“.

    По повод предстоящите празници са предвидени и други инициативи. Ето програмата:

    24.06.2022г

    „Магията на Еньовден”

    10:00 часа – на пл. „Общински“ - Инсталация и ритуал по минаване под Еньовски венец от 77 ½ билки и цветя за здраве. Участват танцьори от ДТА “Южняче“ при Младежки център Хасково и деца от ДГ № 18 “8-ми март“

    10:00 часа – 16:00 часа – парк „Кенана”, до сцената - Индивидуална конна езда за децата на Хасково. Родителите на деца до 7-годишна възраст трябва да осигурят възрастен придружител.

    01.07.2022г.

    Община Хасково и МКБППМН организират детски игри и забавления на басейн „Фантазия“

    14:30 до 17: 00 часа - Състезание по плуване за деца от 8 до 18 години. Старт 15:00 часа

    Децата участници ще бъдат разпределени във възрастови категории:

    Момичета от 8 до 13 години

    Момчета от 8 до 13 години

    Момичета от 13 до 18 години

    Момчета от 14 до 18 години

    Плувен празник за децата на Хасково с много лакомства и веселие.

    Входът е свободен за всички от 0 до 18г! Децата до 10 години трябва да бъдат с придружител. Всички деца, които желаят да плуват, трябва да бъдат 30 минути по-рано, за да се запишат.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини