От х:

Днес в x:

В с.Орлово завъртяха 250-тото неделно хоро

    В с.Орлово тази вечер местните хора и гостите им се хванаха на традиционното неделно хоро. За селото то е като празник, понеже се завърта за  250-ти път. Организатор на хоровода е Орловското читалище ”Васил Левски 1927 г.”, със секретар Динко Кичуков.

    Гост музиканти на оркестъра към читалището тази вечер бяха Росен Стойчев –саксофон и гайда и Николай Димитров –кларинет, а солисти -Бисер Иванов и Милка Кичукова.

    Неделното хоро в Орлово води началото си  от март 2017 година. То не е спирало дори и в пандемията. Тогава музикантите към ”Васил Левски 1927 г.” изнасяха безплатни концерти в околните села, за да помогнат на хората по-леко да минат през здравната кризата, затворени в домовете си.

    Оркестрантите често ходят на безплатно участие и в Старческия дом на „Кенана“, където свирят на възрастните хора и са очаквани гости там.

    Тази вечер, освен орловци, на хорото се хванаха и от съседното село Войводово. Светла Севова, която е секретар на читалището във Войводово, също беше на хорото, за подкрепи колегата си в добрата инициатива.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини