От х:

Днес в x:

18 архитекти от Хасково подредиха проекти в галерия „Форум“

    18 архитекти от Регионалната колегия в Хасково на Камарата на архитектите в България споделиха тази вечер свои проекти в галерия „Форум“.

    Съорганизатор на експозицията „Архитектурна изложба“ Хасково 2022 е и Съюзът на архитектите в България.

    Изложбата беше официално открита от председателя на регионалната колегия арх.Нина Танчева, от кмета на Хасково Станислав Дечев и от арх. Владимир Милков, който е председател на УС на Камарата на архитектите в България.

    „Ние архитектите оставяме своя отпечатък в средата, в която живеем и която ще оставим и на идните поколения“, каза при откриването на изложбата арх.Нина Танчева

    Кметът на Хасково Станислав Дечев поздрави гилдията с упоритостта да наложат като традиция изложбата и им пожела тя да стане традиционна.

    Председателят на УС на Камарата на архитектите в България арх. Владимир Милков приветства местните архитекти и посочи, че тази изложба е част от честванията по повод 85-тта годишнина от Създаването на Инженерно-архитектната камара на България, която се навършва през октомври тази година.

    Настоящата е втората поред изложба на местната гилдия на архитектите и намеренията са с нея да се установи ежегодна традиция.

    До 17 юни 2022г. В изложбата може да видите архитектурните решения на: арх. Антон Щерев, арх. Милица Кирева, арх. Йоана Георгиева, арх. Анна Апостолова, арх. Валентин Маринов, арх. Горан Апостолов, арх. Мюмюн Хасан, арх. Саранди Сарандиев, арх. Огнян Костадинов, арх. Красимира Георгиева, арх. Лилия Лозева, арх. Нина Танчева, арх. Слави Славов, арх. Стойчо Добрев, ланд. Арх. Драгомир Андонов, арх. Елисавета Георгиева, арх. Деляна Панайотова, арх. Георги Арнаудов.

    „Превръщаме в традиция изложбата в Хасково. Има млади хора с прекрасни идеи, които показват своите решения. С тази изложба показваме на хасковлии, че ни има, че хората могат да се консултират с нас за строителството и проектирането“, отбеляза арх.Танчева. По думите й тази изложба е показателна и за приемствеността в гилдията, за връзката между поколенията. По-голямата част от проектите, по които хасковските архитекти работят, са по заявка на местни хора.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини