От х:

Днес в x:

Деца от „Зорница“ правиха лава, лимонада, показаха умения в роботиката

    Деца от хасковската детска градина „Зорница“ с помощта на учители показаха умения в 4 направления - спорт, изкуствата, науки и роботика. Днес малчуганите от 2-ра група правиха лава от оцет и сода бикарбонат, лимонада от натурални продукти, но и разбраха, че необеленият портокал стои на повърхността на водата, а обеленият – пада на дъното, тъй като няма въздушни джобове.

    По-късно в хасковското СУ „Васил Левски“ се проведе работна среща за споделяне на педагогически практики, на която присъстваха представители на детски градини от цялата Хасковска област, Регионалното управление на образованието в Хасково и община Хасково.

    Днешните занимания са заключителен етап за работа по Национална програма „Успяваме заедно“, модул „Иновативна детска градина“, каза Галя Милкова - директор на детска градина „Зорница“, която изпълнява националната програма. Чрез нея се проследява как е работено в групите в детската градина и какви резултати са постигнати като развитие на изследователски дух, откривателство, инженерство, математика, наука, изкуство.

    „Всичко това е идейно свързано и се работи с всички деца, започвайки от 2-ра група“, каза Галя Милкова. Тя уточни, че по програмата са работили няколко нейни колеги – Силвия Генова, Цветанка Петрова, Сезенай Мюмюн, Людмила Мечтанова, Мария Илиева и Деница Милушева.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини