От х:

Днес в x:

Напредък: Административните услуги ще се заплащат и с банкови карти, издадени в чужбина, обяви министър Божанов

Виртуалният ПОС терминал на Министерство на електронното управление вече приема и карти, издадени в чужбина. Това написа на страницата си във Фейсбук министърът на електронното управление Божидар Божанов.

Той информира, че заедно с министъра на финансите Асен Василев са подписали съвместно писмо до всички администрации да направят същото и за физическите устройства.

Министър Божанов посочва още, че така ще бъде решен един от проблемите, за който неговото министерство получава много сигнали от граждани, а именно необходимостта от допускане на плащането за административни услуги с банкови карти, издадени зад граница. 

„Това ще улесни българи в чужбина при използването на административни услуги, както и такива, които използват иновативни решения за картови плащания“, смята министър Божанов. 

„Докато подготвяме по-големите реформи и законодателни изменения, не губим време да решаваме и по-малките проблеми, с които администрацията създава главоболия на гражданите“, допълва още министърът на електронното управление. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини