От х:

Днес в x:

Новите правила на Илон Мъск за Twitter

Преди малко повече от седмица стана ясно, че Илон Мъск е успял да достигне до споразумение с борда на директорите на Twitter да купи социалната мрежа за 54.20 долара на акция. Това прави общата й стойност на около 44 млрд. долара, съобщиха тогава от ръководството на социалната мрежа.

В поредица от туитове, отнасящи се до амбициите му за платформата през последните седмици, Мъск обяви, че иска да направи Twitter по-добър от всякога, като усъвършенства продукта с нови функции, като направи алгоритмите с отворен код, за да увеличи доверието, като победи спам ботовете и като удостовери всички хора.

Сега стана ясно, че Илон Мъск мисли да наложи и някои нови правила. Twitter винаги ще остане безплатен за "обикновените потребители", но за правителствените и търговските потребители може да се наложи да плащат "леки такси", за да останат в платформата на социалната медия, заяви бъдещият собственик на компанията Илон Мъск в своя профил в мрежата във вторник, 3 май. 

Мъск обяви, че планира да разработи функции за увеличаване на приходите от бизнеса, включително нови начини за печелене на пари от туитове, които съдържат важна информация, твърдят източници пред Reuters.

На годишната Met Gala в Ню Йорк Мъск каза, че обхватът на Twitter е само "ниша" и той би искал много по-голям процент от американското население да бъде в него. Twitter има 229 милиона потребители дневно по целия свят.

Наскоро компанията се опита да разшири дейността си в други области, включително абонаменти, въпреки че тази бизнес линия все още е много малка. Ръководителите на Twitter обсъждаха различни абонаментни продукти в продължение на години, като през миналото лято компанията представи своята месечна абонаментна услуга за 2.99 долара, наречена Twitter Blue.

Но Twitter Blue е насочена към най-преданите потребители, а не към бизнес или правителствени акаунти. Twitter вече продава други продукти, предназначени за търговски потребители, включително достъп до Twitter API за фирми, които се интересуват от маркетинг или анализ на марки.

В туитове, които впоследствие бяха изтрити, Мъск предложи промени именно в Twitter Blue, включително намаляване на цената й, забрана за реклама и даване на опция за плащане в криптовалутата доджкойн, съобщават от Guardian. 

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини