От х:

Днес в x:

Трима глобени по 400 лв. за таралежи

Трима души са били задържани от полицията в Димитровград за притежание на няколко таралежа. Те са глобени и по 400 лева,

съобщиха от регионалната екоинспекция. Таралежите са защитен животински вид, уточняват от РИОСВ.

 

От инспекцията информираха още, че през август и септември са наложени санкции за общо 22 309 лева. Най-голяма е глобата на пивоварния завод в град Хасково, собственост на „Каменица” АД, за изпускане на отпадни води от производствената дейност, които не отговарят на посочените в разрешителното за заустване индивидуални емисионни ограничения. Заводът за производство на бира следва да заплаща всеки месец по 9 711 лева.

 

В размер на 5 200 лева са наложените глоби от влезли в сила шест наказателни постановления за констатирани нарушения на екологичното законодателство. 2 000 лева е санкцията на акционерно дружество, стопанисващо кариера за добив на варовици на територията на община Димитровград. При извършена по сигнал проверка е установено, че не се изпълняват конкретни условия от решение по оценка за въздействието върху околната среда на РИОСВ – Хасково.

 

С по 1 000 лева са глобени собствениците на две предприятия за преработка на месо. При извършени проверки е констатирано, че не се поддържат в необходимия вид досиетата на използваните хладилни инсталации, съдържащи над три килограма хладилен агент, съгласно изискванията на наредбата за осъществяване на контрол и управление на веществата, които нарушават озоновия слой.

 

Общо 147 проверки са извършили експертите от регионалната екоинспекция през август и септември.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини