От х:

Днес в x:

БАБХ: Общината иска увеличаване капацитета на кучешкия приют, но не е готов

Изображение 1 от 3

    Увеличение в капацитета на кучешкия приют в бившето летище “Узунджово” искат от Община Хасково. Това съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) след запитване на Haskovo.net, провокирано от чести и множество въпроси от граждани.

    Припомняме, че съоръжението трябваше да заработи септември 2022 г. Поне такава беше заявката на Община Хасково. Публикацията по темата може да видите тук.

    От БАБХ уточниха:

    “Към настоящия момент Община Хасково има регистриран животновъден обект - приют за овладяване на популацията на безстопанствени кучета.

    ОДБХ-Хасково е одобрила през месец юни 2021 година проектна документация, подадена от кмета на общината за промяна предназначението на две сгради в приюта. Проверката установява, че те отговарят на ветеринарномедицинските изискванията за такъв тип обекти.

    В края на месец март 2022 година, общината е подала заявление за промяна в капацитета на стопанисвания от нея приют. След извършената инспекция по подаденото заявление и констатирана непълна готовност обектът да заработи с по-голям капацитет, са предписани конкретни дейности, които трябва да се изпълнят.

    След изпълнение на предписаните действия и мерки от страна на Община Хасково, няма да има пречка обектът да заработи със заявения увеличен капацитет”.

    През миналата седмица шефът на общинското предприятие “Екопрогрес” Щерьо Янев заяви пред еТV, че новият приют ще бъде като дъщерна сграда на съществуяващия Кастрационен център в бившата ОСМА. По думите му в двете обособени сгради на летище “Узунджово” има 60 клетки, в които ще могат да се поберат до 180 кучета, в зависимост от големината им.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Гл
      Глупост
      24 -7
      12:15, 14 апр 2022
      Във военен гараж за самолет правиш кучларник, колко трябва да се прост за това.
      • Тъ
        тъпотия
        21 -2
        15:17, 14 апр 2022
        Лятото ще умират от жега ,а зимата от студ.Слънце няма да видят.
      • Ti
        TINO
        13 -4
        15:20, 14 апр 2022
        Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
      • Да
        Даскал
        5 -2
        19:46, 14 апр 2022
        Правописа, глупак!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини