От х:

Днес в x:

-3 °C

16 кучета са осиновени от приюта в Хасково

  16 кучета са осиновени  от Кастрационния център за бездомни кучета край Хасково. В него от началото на отварянето му през 2019 година до момента са обработени 287 животни.

  Тази констатация на локално ниво е част от положителната тенденция, която беше отчетена днес в Министерски съвет по изпълнението на Националната програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета в страната за миналата година. Данните показват, че са осиновени близо 20% от заловените кучета в страната. Своя собственик са намерили 4 305 животни от общо 22 646 приютени  в действащите с регистрация 53 приюта.

  Отчита се положителна тенденция за осиновяване на български животни и в чужбина.

  Един от питбулите, който в момента е в Хасковския кастрационен център също скоро ще бъде осиновен зад граница, заминава за Австрия.

  Зооинженерът Тодор Тодоров споделя, че често се привързва към кучетата и после му е трудно да се разделяи с животните. "Когато всичко е наред и върнем някое от животните на мястото, където сме го намерили, освен ако не е край детска градина, училище или болница, или пък се появи осиновител и го прибере, ми е доста тъжно понякога. Но на другия ден пак идвам и поемам новодошлите животни."

  В момента в клетките на Центъра има осем кучета, две от тях са доведени днес и са все още в изолатора. След като бъдат обработени ще бъдат прехвърлени за наблюдение в общите клетки. Там престоят им е също неколкодневен, като се изчаква дали няма да има усложнения след манипулациите, обясни управителят на Центъра –зооинженерът Тодор Тодоров. По думите му все повече хората се отварят към решението да си вземат домашен любимец от приют. От Хасково обаче осиновителите са все още малко, повечето от кучетата са намерили своя нов дом в по-големите градове на страната.

  Един от късметлиите, който беше осиновен в ранния следобед днес е Гучи. Това е името, което му дадоха осиновителите му. То е шестото куче от Центъра за тази година, което вече си има стопани.

  Новата му стопанка Анжела е от София. Вижда го в група  за осиновяване на животни в интернет, където е обявено, че си търси стопанин, свързва се с Центъра в Хасково и пристига днес, за да го вземе.  

  Гучи е около пет годишен, намерен е под АГО с кожена каишка и с румънски чип. Затова зоонженерът Тодоров предполага, че е бил изпуснат от преминаващи румънски туристи. „Категорично е домашно куче и не е напъдено, а вероятно е изгубено животно,  защото беше подстригано, с каишка и е много социалено“, обяснява той. Гучи е бил „хасковлия“ почти две седмици, защото от Центъра са се опитали да намерят собствениците му, но безуспешно.

  Гучи, който има гени на болонка, ще живее от днес нататък в двора на дома на Анжела в София с още девет кучета и осем котки. Новата му стопанка казва, че за нея породата му е „любов“ .

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   На
   наблюдател
   6 -8
   16:03, 10 юни 2020
   какви малки клетки ...
  • 2
   Хм
   Хм
   12 -3
   17:41, 10 юни 2020
   Гледам осиновителите пак налитат на породисти,щото те самите са аристократи,нали?!И да са породисти,и да са здрави...Всичко в България е аристократ,майка,как така ще разхожда непородисто,че и с недъг!
  • 3
   Ди
   Димитров
   27 -3
   17:55, 10 юни 2020
   Ей , смешници, ако не са зоодоброволците тея кучета там ще умрат до крак. Лично съм свидетел за абсолютното нехайство на хората, които вземат пари за да вършат точно нищо.
   Евала на Жоро за грижите ...
  • 4
   Ва
   Ваня
   16 -4
   19:45, 10 юни 2020
   Ако не са зоодоброволците няма да има живо куче. Нищо не става от тия които работят в приюта
  • 5
   Ан
   Ани
   6 -3
   23:10, 10 юни 2020
   Поздравления на снц "зоодоброволци" Хасково!!! ❤️ на жоро за перфектната работа с атина и всички останали кучета!!! Благодарности на галето за усилията с чуждестранни осиновители!!! Благодарности на дорето за ревизиите на отвратителните кастрации в частна клиника с лични пари на стойност над 1500 лв. Благодарим, че има доброволци ❤️❤️❤️ всички други са лицемери!!!! Вета е ужасно некадърен!!!
  • 6
   Ив
   Иван
   4 -1
   09:53, 11 юни 2020
   от заканата на кмета да регистрира всички кучкари преди 4 месеца, и да глоби нерегистрираните с по 300 лева не остана и следа!
  • 7
   Ив
   Ива
   1 0
   17:15, 11 юни 2020
   ТОВА Е ШИТЦУ некадърници .Имало гени на болонка ! !! 🙊

  Хороскоп за 20.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
  20 яну 2021
  Последни новини