От х:

Днес в x:

Бутнаха паметника на "турския воин" в Славяново. Преглед на националния печат

Промени.

„Дума":

ГЕРБ слага ръка и на СРС-тата

В общ проект за закон парламентарните групи на ГЕРБ и "Атака" предлагат промени в Закона за специалните разузнавателни средства, с които се предвижда да бъде закрито Бюрото за контрол на СРС. Това обяви на брифинг зам.-шефката на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова. По предварителна информация е предвидено контрола върху СРС да се осъществява от парламентарна комисия към правната комисия, начело на която е г-жа Фидосова, стана ясно по линия на нейни колеги от "Атака". Самата Фидосова декларира, че може това да не така, ако депутатите подкрепят вариант комисията да бъде в рамките на парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност.

Без заверка.

„Сега":

Станишев дал "неверен и нечестен" отчет на Сметната палата

Сметната палата отказва да завери годишния финансов отчет на Министерския съвет за миналата година заради критично количество грешки и неточности, съобщиха от одитната институция. Годишните отчети се подават от името на ръководителя на съответното ведомство - в случая Сергей Станишев. Един от грубите пропуски е да се включи в обобщения баланс на МС към края на м.г. дворно място от 12.430 дка на стойност 15 351 000 лв. Става дума за двора на Министерския съвет на "Дондуков" 1. Не са включени и над 38 000 дка земи на ловно стопанство "Искър" и 198 дка в курорта "Боровец". Не са отчетени и изразходвани евросредства от оперативна програма

Скандали.

„24 Часа":

Книга "Джихад" в клуб на братята Юзеирови

Две досъдебни производства срещу братя Юзеирови от с. Славяново образува вчера прокуратурата в Попово. Едното е за използване на нелицензиран софтуер, другото за учредяване на партия на религиозна основа - Мюсюлман демократичен съюз. Това обясни районният прокурор Стефан Христов.

Той разпореди проверка в Клуба за приятелство и братство на Юзеир и Али Юзеирови по сигнал и за забранена литература, проповядваща ислямизъм и антидемократични идеи. Клубът бе претърсен от полицията. Иззети са компютърна конфигурация, няколко книги, сред тях и една със заглавие "Джихад", документи. Специалистите тепърва ще преценяват доколко с тях се сее омраза на верска основа или антидемократична идеология. Работи се и по случая с паметника на незнайния турски воин, каза прокурорът.

„Труд":

Бутнаха паметника в Славяново

Късно тази вечер паметникът, определен като „паметник на незнайния турски войн", издигнат незаконно в село Славяново е бил съборен, съобщи агенция "Фокус". Постаментът е бил бутнат с фадрома за десетина минути, след което машината си е отишла.

Според местните хора, в селото е имало засилено присъствие на полиция.

Смърт.

„Стандарт":

Свинският грип уби сервитьор

СОФИЯ. Свинският грип взе първата си жертва у нас. 30-годишен мъж от Самоков почина вчера след усложнения от заразата в болница "Лозенец". Цяло лято мъжът е заработвал пари като сервитьор на Слънчев бряг и най-вероятно именно край морето е пипнал смъртоносния вирус, коментира за "Стандарт" д-р Ангел Кунчев от здравното министерство. Мъжът е бил с намален имунитет заради злоупотреба с наркотици, обясни шефът на Правителствена болница д-р Любомир Спасов. Починалият си е вкарвал дрога с инжекции.

Заплахи.

„24 Часа":

Сигнал за бомба в „Кемпински" гони дипломати от прием

И тази вечер, както снощи, в хотел „Кемпински-Зографски" бе подаден сигнал за бомба, съобщи агенция "Фокус". На мястото бе изпратен отново екип на дирекция „Оперативни технически операции" (ДОТО). Взривно устройство не е открито.

Периметърът около хотела бе отцепен. Сигналът е подаден около 18.30 часа. Евакуацията на гостите започна почти незабавно. Много от настанените в хотела излязоха пред хотела. Някои от тях взеха и багажът си. Повечето тях са чужденци.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини