От х:

Днес в x:

Костадин Костадинов обяви, че е със забрана за влизане в Украйна за 10 години

Украйна е сложила черен печат и е забранила на лидера на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов да влиза в страната в следващите 10 години. Това обяви Костадинов на пресконференция в Националния пресклуб на БТА след завръщането си в София от Болград, Украйна.

Костадинов е бил на планирано пътуване в Тараклия, Молдова, където се е видял с български граждани, разказа той. Решил е да отиде и в Болград, за да посети паметника на българските опълченци и православна църква. С него е бил Иван Паслар, председател на районния съвет на район Тараклия.

Костадинов разказа, че е пресякъл молдовско-украинската граница без проблем, но скоро е разбрал, че е издирван. Получихме известие, че ни издирват и решихме веднага да влезем във връзка с хората, посочи той. Военните го съпроводили до граничния пункт. Там му казали, че са получили информация, че е председател на проруска партия. „Това обвинение е равносилно на смъртна присъда“, подчерта Костадинов. И посочи, че е казал на украинците, че това не е вярно, като е поискал да разбере откъде те са получили информацията. По думите му отговорът е бил, че българското разузнаване е информирало украинците.

Той смята, че задържането му крие риск за хората, с които се е срещал. Предателството на българската държава спрямо мен се отразява в пъти повече на българските граждани там. Откакто съм се прибрал, не спирам да търся информация дали хората, с които съм се видял, са живи, посочи Костадинов. Той каза, че знае кой е подал информацията за него.

Костадинов обяви също, че партията му започва акция за набиране на хуманитарна помощ, която ще бъде пренасочена към българската общност в Тараклия. Той обясни, че районът е беден и има липса на лекарства, детски храни, пюрета, пелени, брашно. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Аз
    аз
    9 -5
    19:03, 7 мар 2022
    правилно, лудите трябва да си ги държим у нас, по възможност в усмирителни ризи.
  • 2
    Ma
    man4o
    9 -6
    19:04, 7 мар 2022
    на този ***** да му забранят 20 г. да говори и да го вържат в столипиново да живее от тук нататък, боклук .
  • 3
    Ни
    Ние
    7 -5
    19:33, 7 мар 2022
    България ако беше нормална държава този боклук трябваше да е в затвора,но ние тука сме бананова република без банани!
  • 4
    Из
    избирател
    7 -2
    19:34, 7 мар 2022
    Имаше един друг "заслужил артист" в Парламента. Може би PR на този същия са се превхърлили в отбора на г-н Костадинов, защото парите му са се свършили. Помните ли в колко Парламента бе? И този ще се бори да бъде по-дълго в Парламента, да видим до кога спонсорите му ще го държат!
  • 5
    Бу
    Бунак
    8 -4
    19:43, 7 мар 2022
    Този Костадинов е враг на народа такива като него Сидеров се едно един к.р го е правил ебати ненормалниците
  • 6
    Сл
    Слава Украина
    5 -8
    19:58, 7 мар 2022
    Не черен печат а куршум между очите за да му дойде акъла на място.

Още новини

Последни новини