От х:

Днес в x:

Откриха единен информационен портал в помощ на напускащите Украйна

Българското правителство откри единен информационен портал в помощ на напускащите Украйна, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.

В сайта: https://gov.bg/bg/ukraine, е поместена пълна информация за изискванията на граничния контрол при влизането в Република България. Посочени са и указания за необходимите документи за самоличност.

В специална секция на портала е поместена информация за процедурата по получаване на статут за международна закрила на гражданите на Украйна, пристигайки у нас.

Платформата има възможност за подаване на сигнали за помощ и евакуация на граждани. Порталът обработва и информация за доброволци и дарители.  Единният информационен портал, изграден от българското правителство, е първият в ЕС. Има специална секция, където всеки, който има възможност да помогне, може да заяви желанието си как иска да го направи.

В сайта е изградена и специална  секция с мерките, свързани с ограниченията от Коронавирус-19. Специалният сайт разполага и със собствена секция за новини.

Вече и в Хасково има запитвания от граждани как могат да бъдат полезни. Информацията се обобщава. През утрешния ден ще има и още новини за това как местните власти ще се включат в помощ на хората, които се евакуират от Украйна.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ощ
    Още
    8 -1
    11:58, 27 фев 2022
    Още глупости от България не действащи портали
  • 2
    Ед
    Един
    16 -5
    12:14, 27 фев 2022
    България не трябва да изпуска възможността от ужаса в Украйна все пак да излезе нещо положително. Ние няма да имаме по-добра възможност да пооправим демографската си катастрофа от тази. Украинците са хора, които са ни близки в културно, историческо, езиково, религиозно и всякакво друго измерение, което се сетите. Освен 300 000 етнически българи, които сме ДЛЪЖНИ да приберем, спокойно можем да приемем и още поне 200 000 украинци. Това ще са млади хора, в активна възрат, с деца. Какво по-прекрасно от това.
    • !!
      !!
      7 -7
      13:43, 27 фев 2022
      Да търсите полза от нещастието на един народ е отвратително, долно, подло не християнско!ЗАСРАМЕТЕ СЕ господине или госпожо!
    • Ед
      Един
      12 -4
      13:51, 27 фев 2022
      Не виждам нищо лошо е това, което съм написал. Явно го тълувате превратно. Страданието на украинския народ за съжаление е факт, не зависи от нас и по всичко личи, че ще продължи дълго. Украинците се сражават храбро за родината си и очакванията на Путин, че просто ще се разходи до Киев не се оправдават. Именно за да се утеши до някаква степен страданието и ужасът, ние трябва да ги приемем без никакво обществено колебание в България. Украинците са ни толкова близки, че могат само да обогатят българското общество. Това е единственото, което исках да кажа с коментара си.
  • 3
    Да
    Давай Путин с теб сме
    11 -7
    15:22, 27 фев 2022
    Не им е сефте! Предния път (1933-1945) пак беше така.
    Европа (+Америка) зад нациска Германия срещу СССР.
    Добрата новина е, че пак ще ядът дървото!
    Правосавна Русия (с големи природни богатства) ще отърве света от NWO.
    За трети път!
Последни новини