От х:

Днес в x:

Протестът на "Възраждане" освирка Кирил Петков

раждани отново излязоха на протест в центъра на столицата, обявявайки се срещу зеления сертификат и ограничителните мерки, които той налага.

Протестната демонстрация се провежда пред сградата на Министерския съвет, а неин организатор е партия „Възраждане“. Според протестиращите зеленият сертификат ограничава техните права, най-вече правото им на труд и на свободно придвижване. Протестиращите настояват за незабавното отпадане на всички ограничения, свързани с пандемията от COVID-19. 

„Протестът е срещу цялостната политика на правителството“, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Той подчерта, че отново ще бъде търсена среща с министър-председателя Кирил Петков и представители на кабинета.

„Зеленият сертификат е само един симптом за разпада на държавата и държавността. Ние имаме три много сериозни проблема – демографската катастрофа, образователният разпад и здравният апокалипсис. По тези въпроси ние водихме нашата предизборна кампания. Зеленият сертификат беше само един от въпросите, по които ние бяхме принудени да се съсредоточим. Надявам се с неговото премахване да имаме възможност да се съсредоточим върху другите проблеми“, каза Костадинов. 

Премиерът Кирил Петков отиде при протестиращите пред Министерския съвет. Ако искаме да има промяна, трябва да работим заедно, каза той. 

Българите сме малко над 6 милиона, трябва да започнем да си говорим, аз съм тук, за да ви чуя, заяви премиерът. Ако искате да имаме силна държава, тази силна държава трябва да работи заедно с всички граждани, стига сте се делили на хиляди парчета, призова Петков. 

Изказването на премиера беше посрещнато с освирквания и викове „Оставка“. 

Обстановката пред Министерския съвет остава спокойна, пред сградата има кордон от полицаи. Това е вторият за тази година протест, организиран от партията и насочен срещу зеления сертификат, въпреки че правителството оповести предстоящото му отпадане на 20 март 2022 г. Първият беше пред парламента на 12 януари, където се стигна до сблъсъци между недоволните и представители на реда. Имаше и опити за насилствено влизане в сградата. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    1
    1
    6 -5
    14:13, 23 фев 2022
    Долу правителството! Съсипаха България!
  • 2
    45
    456
    4 -7
    14:36, 23 фев 2022
    Долу Възраждане. Шайка олигофрени.
  • 3
    3,
    3,14
    3 -6
    15:59, 23 фев 2022
    Мисирките пак са се объркали!Пише се "ЛУМПЕНИТЕ на Копейкин" се държаха арогантно с г-н Петков,защото им липсват първите и последните години от домашното възпитание!Те не уважават себе си,камо ли по-умните от тях!
  • 4
    Лу
    Лумпен
    2 -2
    19:07, 23 фев 2022
    Лумпен е този другия, който уж се грижи за нашето "здраве". Не вижда ли скъпотията която наложиха. Пълни некадърници. Умориха народа. Ниски заплати, ниски пенсии, голяма скъпотия и той мисли, че само с диалогще се оправят работите. Хората са гладни и ще ги потърпят още малко и ще се разговаря със сопите.
    • 3,
      3,24
      1 -2
      19:14, 23 фев 2022
      Много е ясно,че правителството на Мутрата ни докара до това положение!

Случаен виц

Последни новини