От х:

Днес в x:

Проф. Огнян Кунчев: През март отново ще има пик на заболеваемостта от COVID

"Ако продължават да се отпускат мерките, учениците и студентите започнат да ходят присъствено в учебните заведения, в началото на март отново ще има пик на заболеваемостта", това каза в „Твоят ден“ математикът проф. Огнян Кунчев.

Според него смъртността скача, защото хората са решили, че могат да имат повече контакти и много хора са се заразили. "Смъртността от Омикрон е много ниска - 0,06, но като се сложи на милиони и тя скача", отбеляза математикът.

Проф. Кунчев е убеден, че здравните власти трябва да са нащрек, а мерките да продължават да се спазват, за да не бъдем изненадани неприятно.

За него оптимистичните мнения, че "ще избутаме вируса до края на февруари и всичко ще се върне към нормалното" нямат основания. "Има материал вирусът да се развива още, трябва да се усилват мерките, не да се отпускат", категоричен е ученият.

Относно казуса за средствата за БАН, проф. Кунчев заяви, че диалогът с управляващите върви и има индикации за увеличаване на бюджета. Той е убеден, че има достатъчно практични резултати от работата на учените това да се случи.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Хр
    Христова
    2 0
    12:59, 16 фев 2022
    На управляващите много им се иска да ни подчиняват чрез здравни мерки и ограничения! Една нова измислена вълна ще им дойде дюшеш за да отклоняват вниманието на хората от високите цени и инфлацията!
  • 2
    Чо
    Човек
    1 0
    14:18, 16 фев 2022
    Добре платените плашила на глобалистите продължават да сеят страх.
    Тези извратени изроди няма да се откажат
    Ще пробват и войни, глад, цифрови пари, миграции, ще държат за топките каквото се сетите на квадрат. Те са многопластови играчи
    Това което може да им обърка плановете е световна революция в мисленето на хората
    Материал има, но дали е в Европа. Твърдо не. Най лошият материал е в САЩ, след това западна Европа. В източна все още има здрави останки.
    Африка, Азия, Средният и близък Изток. Те все още не са покварени до такава степен
    Та ако ще тръгва нещо ще е от там.
    Та те така
    И на берекет!
Последни новини