От х:

Днес в x:

Мъж е починал след чакане пред Спешния център в Дупница

За сигнал за забавена медицинска помощ от Дупница съобщава NOVA. Близките на възрастен мъж, цитирани от медията, твърдят, че той е чакал часове, за да бъде приет за лечение, след като е изпаднал в тежко състояние, и в крайна сметка е бил настанен в едно от отделенията, където обаче малко по-късно е починал.

"5 часа стояхме в Спешния център. Преди това отидохме в частната болница в града. Казаха ни, че няма места. Върнахме се в Спешното. Молихме се да бъде приет в държавната болница. Казаха ни, че единственото място е в интензивния сектор на COVID отделението и че, ако подпишем, че не носят отговорност, ще го приемат. Тестът му за коронавирус обаче беше отрицателен. Сестрите се държаха много грубо. Здравната система у нас ни убива бавно и сигурно", разказа в ефира на Нова телевизия Магдалена Галчева.

От държавната болница са обяснили за медията, че не е имало места в кардиологичното отделение в сектора за хора с отрицателен тест, а от частната болница са заявили, че мъжът е трябвало да бъде настанен в държавното лечебно заведение, тъй като ден преди това е бил изписан от там.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Та
    Тази
    1 0
    13:34, 15 фев 2022
    Тази Сърбегъзова, министърката още ли не си е подала оставката. Хората мрат като мухи, а тази какво направи досега, освен дигането на цените на лекарствата !
Последни новини