От х:

Днес в x:

Дефектни учебници в книжарниците. Кметско семейство иска имот на безценица. Преглед на печата

Внимание: Дефектни учебници в книжарниците. За това предупреждава “Хасковска Марица” в акцента си на втора страница днес. В учебника по химия за 8 клас вместо уроци на част от страниците е поместено съдържанието. Изданието на “Анубис” струва 10 лв., а дефектите може да бъдат открити едва след време, защото се намират в средата на книжното тяло.

Кметско семейство иска имот на безценица, пише във водещо заглавие на първа страница в днешния брой на “Хасковска Марица”. Съпругът на кметицата на свиленградското село Мезек иска да купи 3 дка имот, за който дава 12 бона. Според брокери на недвижими имоти обаче един декар земя до селото струва 15 000 лв. Купувачът Коцьо Черменлиев дори предлагал бонус – да ремонтира луксозно кметския кабинет – в случая работно място на жена му Цонка.

Пандизчия с US паспорт граби англичани в Синапово, информира в заглавието над главата изданието. Цял боен арсенал бил открит в дома на 61-годишния щатски поданик.

Новият химн огласи училищата, пише вестникът за вчерашното тържествено откриване на новата учебна година.

100 000 лв. спират Здравко Узунов да остави “Хасково”, четем на 4 страница. В материала се разнищва причината, поради която сделка с футболния клуб ту има, ту няма. Оказва се, че препъни камъкът е един член от правилника на БФС, според който клубът, в който се е учил даден футболист като юноша, може да вземе пари от отбора, в който той отива да рита. Долният праг обикновено е 5 бона, сумата стига до 50 000 лв., пише вестникът.

Към материала е приложен и списък с играчите, за които “Хасково” може да претендира финансово – те играят основно в Стамболово и Сливен.

Този материал може да изясни картинката на Ямача даже и за човек, който не се интересува от футбол. Защото става дума за пари, а езикът на парите е разбираем по целия свят. Поздравления за автора – Иван Колев.

Арестуваха маскиран грабител на англичани, също челно информира в днешния си брой “Новинар юг” в заглавие над главата. За този Иван С. с американски паспорт, бивш пандизчия, “Новинар юг” май писа очерк преди няколко години. Ако колегите се разровят в архива си, ще го открият.

Вечерното пак на мода, акцентира в другия водещ материал на първа страница вестникът. 3 паралелки за вечерно обучение са сформирани в гимназията по лека промишленост в Хасково.

Съединиха Кирил с Методий след 17 г., пише изданието в акцент на втора страница. Темата е откриването на  учебната година и новата 4-етажна сграда на школото, най-после готова за учебен процес.

Зоя Василева с приза “Изворът на белоногата” пише вестникът на 12 страница. Поетесата ще получи наградата си на едноименните празници в Харманли. Тогава  ще бъде представена и новата книга на Гриша Трифонов “Югоизточната порта”.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков       

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини