От х:

Днес в x:

Tesla Model Y е най-безопасният автомобил на годината

Застрахователният институт за пътна безопасност (IIHS), който е основната независима организация за краш тестове на автомобилите в САЩ, публикува резултатите от направените наскоро изпитания на електрическия кросоувър на Tesla и заяви, че вероятността за получаване на сериозни травми при автомобилите изобщо, е най-малка при модела Tesla Model Y.

Миналата година този рейтинг бе оглавен от Model S и Model X, а седанът Model 3 за първи път в историята бе обявен като автомобил, който задава нов стандарт в сферата на автомобилната безопасност.

Сегашните краш тестове на IISH отново доказаха, че Tesla отделя голямо внимание не само на своя автопилот, а и на безопасността на своите електромобили.

„Луксозният електромобил Tesla Model Y от 2021-ра, който ще се продава и през 2022 година, напълно заслужено получаването на наградата Top Safety Pick+“ – се казва в съобщението за пресата. Кросоувърът получи възможно най-високата оценка във всички категории с изключение на фаровете, качеството на светлината на които бе признато за удовлетворително.

Model Y е един от най-новите електромобили на автомобилната компания на Илън Мъск и неговото ниво на безопасност бе тествано миналата година, когато той получи максималните 5 звезди в теста на националното управление безопасността на автомобилното движение на САЩ (NHTSA).

Инвестиционната компания Wedbush е на мнение, че през следващите 2-3 години Tesla ще завземе половината от пазара на глобалните продажби на електромобили. Ако тази прогноза се потвърди, то този компания ще контролира около $2,5 трилиона от този пазар.

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини