От х:

Днес в x:

Любимецът на България – учителят Димитър Гилев получи поздравления и подарък от кмета на общината

С поздравления и специален подарък посрещна днес кметът на Свиленград арх. Анастас Карчев учителя по история Димитър Гилев, който спечели титлата „Любимец на България”. Свиленградският учител е най-обичаната личност в зрителската класация на Българската национална телевизия. Той събра най-много гласове сред победителите в 12 категории - спорт, музика, кино и театър, литература, медицина, наука, образование, мода, личности за пример, инфлуенсъри, популярни двойки.

Димитър Гилев спечели в категория "Образование", а при крайното гласуване, той бе посочен от  зрителите като победител в конкуренция известни личности като Лили Иванова, дует „Ритон”, Мариус Куркински, Здравка Евтимова, Енчо Керязов.

За златната победа на младия историк и заради възхищението му от личността на Левски кметът му подари позлатена монетна колекция „Животът на Васил Левски“. 12-те монети "разкават" за най-важните моменти от живота на Апостола. 

Преподавателят благодари за прекрасния подарък и отбеляза, че му се радва още повече, защото ще има възможност да го сподели с учениците си.

"Аз съм изключително щастлив от голямото признание на хората. Гордея се, че съм от Свиленград, обичам родното си място и затова останах да работя тук. Титлата „Любимец на България” е награда за Свиленград и победа за българското учителство”, каза младият учител.

Димитър Гилев е на 28 години, преподавател е по история в СУ „Д-р Петър Берон“. Посветил се е на историята и я преподава с огромно желание и новаторски методи, за да възпита у своите ученици патриотизъм и гордост от величието на България. С различни проекти в интернет също работи за тази своя кауза и достига и до българите в чужбина.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини