От х:

Днес в x:

Наградиха ученици в читалище „Яворов“ за автентични сурвачки и коледни картички

    Майсторите на най-красиви коледни картички и богато украсени автентични сурвачки получиха днес наградите си от конкурса на читалище „Пейо Яворов“ в Хасково.

    Участвали са 75 деца, разделени в две възрастови групи, от 3 хасковски училища, с над 120 картички и сурвачки. Те са оценени от жури от етнографи и хореограф на народни танци.

    Днес децата от трети клас на основно училище „Св.св. Кирил и Методий“ бяха в читалището и участваха в кратката беседа с читалищният секретар Росица Димова за коледните традиции.

    От този клас двама са отличените в конкурса.

    Берк Адем получи първа награда за своята сурвачка, а Владилона Владова за своите коледни картички. Тя вече е подготвила подобни и за  близките, които ще зарадва за празниците. Момиченцето обича да рисува, а за картините си се вдъхновява от музиката. За награда от читалището получи книжка с приказки и не скри, че такова е било  желанието й за подарък, което е отправила към Дядо Коледа.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      An
      Anonimen
      3 -3
      18:59, 21 дек 2021
      Как все още толкова много години тази госпожа продъжава да е в това читалище , хей родителите на тези деца спрете да им разрешавате да ходят там , та тя си оправи живота , като използва нашите деца.
    Последни новини