От х:

Днес в x:

31 проверки са извършени в обекти за риба покрай Никулден, нарушения няма

Във връзка с празника Никулден, Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) Хасково извърши 31 проверки на територията на областта. Те са осъществени в периода от 2 до 6 декември 2021 г., съобщиха за Haskovo.net от пресцентъра на Българската агенция по безопасност на храните.

Проверени са 5 склада за съхранение и търговия на едро с продукти от животински произход, 17 специализирани магазина за риба и рибни продукти, 4 обекта за продажба на жива риба и 5 заведения за бързо хранене.

По време на проверките няма констатирани несъответствия.

Етикетировката на предлаганите риба и рибни продукти отговаря на изискванията. Наличните в обектите риба и рибни продукти се съхраняват при необходимия температурен режим и условия, указани от производителя, и са в срок на годност.

Всички проверени обекти имат удостоверения за регистрация и се поддържат в добро хигиенно състояние. Персоналът използва подходящо работно облекло и са осигурени необходимите лични предпазни средства.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ка
    Карабас Барабас
    4 -1
    17:35, 8 дек 2021
    Този Никулден изядох златната рибка. Тя много се моли, обещава три желания, сори! Политиците ме отучиха да вярвам на обещания, а при тази цена, нямаше никакъв шанс да я върна.
  • 2
    Ки
    Киро жарта
    7 -1
    18:35, 8 дек 2021
    Щях да се учудя ако имаше нарушения. И изобщо кога в България проверяващи са намирали нарушения за нещо, тука всичко е законно и перфектно.
    • Те
      Терминатор 2022
      3 0
      20:46, 8 дек 2021
      Не им стиска да намират кусури и нередности, нали нашия Кокорчо е казал че ще съкращава държавната администрация.
  • 3
    Йо
    Йордан
    1 -2
    08:57, 9 дек 2021
    В голяма част от магазините се продава риба уловена чрез бракониерство .Не е от вчера.
Последни новини