От х:

Днес в x:

Кметът проговори на руски, черпи с вино и ракия

Двамата кметове-Алексей Филимонов и Георги Иванов

Отлично владеене на руски език демонстрира кмета Георги Иванов на срещата с кметска делегация от руския град Шатура. Братушките бяха тук по покана на хасковска община във връзка с празника на града 8-ми септември. От щатния преводач-зам кметицата Татяна Димиторва този път нямаше нужда, градоначалникът свободно водеше разговор с руските си гости.

Те бяха в състав кметът Алексей Филимонов, Сергей Водопянов, Наталия Вилньова, директори на културни институции и др. Двете делегации се дариха с много подаръци. Най ценните бяха уникално вино с лика на Богородица и нова марка тракийска ракия, подарени на руснаците от кмета Иванов. Визитата на шатурци е в отговор на хасковската визита от края на август начело със зам-кметицата Нели Станева.

Тогава хасковските гости бяха посрещнати топло от губернаторът на област Шатура Андрей Келер, когото кмета Иванов квалифицира като "човек със замах, също като мен". Хасково и Шатура са побратимени от три години като ежегодно си обменят танцови състави и културни делегации.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини