От х:

Днес в x:

Сезонните работници се осигуряват здравно сами, ако не започнат друга работа

Сезонните работници, които не започват друга работа след приключване на летния сезон или се регистрират на трудовата борса без право на обезщетение, ще трябва да плащат здравните си осигуровки сами. Това напомнят от офиса на НАП в Хасково и уточняват, че срокът за внасяне на здравните вноски е до 25-то число на месеца, следващ месеца, за който те се отнасят.

Сезонните работници, както и безработните, които се осигуряват за своя сметка, най-напред подават в НАП декларация Образец 7. Това може да стане електронно с персонален идентификационен код (ПИК), с квалифициран електронен подпис (КЕП), както и на място в офис на приходната агенция. Срокът за подаване на декларация Образец 7 е също до 25-то число на месеца, следващ месеца, през който е възникнало задължението за внасяне на здравноосигурителните вноски. Санкцията за неподаване на тази декларация е от 500 до 1000 лв., обръщат внимание от НАП.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ме
    метео
    8 -9
    11:24, 5 окт 2021
    Както е тръгнало с това правителство скоро не сезонни работници а и сезони няма да има.
  • 2
    Им
    име
    12 -3
    11:54, 5 окт 2021
    Повече пари за богатите и по-малко за бедните, така ли
  • 3
    Ме
    МЕН
    10 -2
    15:03, 5 окт 2021
    Винаги ми е било интересно, от къде един безработен ще намери пари , за да си плати тези здравни осигуровки .......
  • 4
    Бе
    Безработен
    6 -2
    17:58, 5 окт 2021
    Безработен и без пари ,как да и от къде да намери пари .! Да се храни , да се лекува, той безработния не е ли човек ? Остава да краде,Айде да го уморим безработния щото на държавата трабват пари а и мисли повече за богатите,Д.Добрев и комапания.
Последни новини