От х:

Днес в x:

Огнище на непознат смъртоносен вирус в Индия

Неизвестно вирусно заболяване взима жертви в Индия.

12 деца са починали през изминалия ден в северния индийски щат Утар Прадеш. Общият брой на жертвите на епидемията от това заболяване е достигнал 68 души в региона, 40 от тях са деца, информира ТАСС.

Според агенция PTI, която се позовава на здравните власти в Утар Прадеш, това е само приблизителен брой на смъртните случаи.

Местният здравен департамент не включва и хората, които са починали от треска в частни болници и тези, които са починали у дома, без да потърсят медицинска помощ.

Към момента се съобщава, че западните райони на Утар Прадеш са се превърнали в огнище на непознатото вирусно заболяване. Най-голям брой болни е регистриран в селските райони в областите Агра, Матхура и Фирозабад.

Поради високата влажност и температурните рекорди, които са над обичайните за сезона, броят на случаите в тези райони бързо се увеличава. В редица селища няма достатъчно легла за хоспитализиране в болниците. Лекарите са принудени да превозват болните от селата в града и да ги настаняват в клиники, предназначени за болни от коронавирус. 

Сред основните причини за появата и разпространението на вирусното заболяване лекарите определят неспазването на санитарни и хигиенни навици, както и комарите, които се размножават в блатисти водоеми и реки.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини