От х:

Днес в x:

Нов вирус атакува “Фейсбук”

Най-популярната социална мрежа в света - "Фейсбук" се оказа заразена с вирус. Специалисти от компанията работят за ликвидирането на зловредния софтуер, разпространяващ се чрез сайта и публикациите от името на потребителите, предаде ИТАР-ТАСС.
Разпространението на вируса се подпомага от това, че адресати са всички приятели на дадения потребител. Оказва се, че разработчиците на въпросния вирус имат възможността да получат достъп до личната информация на потребителите на заразените компютри. Специалистите препоръчват да не се отварят съобщения със съмнителни линкове, а след това компютърът да се провери дали не е заразен с вирус.
В края на януари бе открит поредния компютърен вирус, специализиран да краде имена и пароли на "Фейсбук" потребители. Кодът, озаглавен PokerAgent, е засегнал над 16 000 души, чиито акаунти в социалната мрежа са компрометирани, като зловредния софтуер се разпространяваше предимно в Израел.
Междувременно стана ясно, че приходите от мобилна реклама на "Фейсбук" през тази година ще достигнат почти 1 млрд. долара. Това е заключението на анализатори от нюйоркската изследователска компания "eMarketer", специализирана в проучването на пазара на онлайн рекламата, пише ИТАР-ТАСС.
По данни на "eMarketer", през 2013 г. мобилната реклама ще донесе на "Фейсбук" приходи от 965 млн. долара, което е 2,5 пъти повече, отколкото през 2012 година. Тогава социална мрежа за първи път разкри информация за приходите си от мобилна реклама, като отчете печалба в този сектор в размер на 391 милиона долара.
Месечната аудитория на "Фейсбук" е 1,06 милиарда души, а половината от тях влизат в социалната мрежа чрез мобилни устройства. Експертите нееднократно са съветвали компаниите, как да се възползват от нарастващия брой на потребителите, получаващи достъп до социалните мрежи чрез смартфони, а не с с помощта на стационарни или преносими компютри.

Източник: http://www.dartsnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини