От х:

Днес в x:

Анджелина Джоли си направи профил в Instagram и счупи рекорда на Дженифър Анистън

Известната холивудска актриса и специален пратеник на Върховния комисариат на ООН за бежанците Анджелина Джоли си направи профил в Instagram и обеща да разказва истории на афганистанци на фона на ситуацията в тази страна.

В първата си публикация Джоли публикува писмо от афганистанска тийнейджърка, в което тя разказва за промяната в ситуацията с идването на власт на радикалните талибани. Според разказа на момичето, афганистанците преди са живели нормален живот, но сега се "страхуват от всички" и смятат, че правата на хората се нарушават.

В публикацията актрисата пише: "В момента хората в Афганистан губят възможността да общуват свободно в социалните медии и да изразяват себе си. Затова дойдох в Instagram, за да споделя техните истории и гласовете на хора по света, които се борят за основни човешки права."

Талибаните обявиха установяването на контрол върху цялата територия на Афганистан на 15 август. След това хиляди хора се скриха на летището, опитвайки се да излязат от страната.

През първите 15 минути в Instagram за профила на Джоли се абонираха милион потребители. Така актрисата счупи рекорда в Instagram на своята колежка Дженифър Анистън. Първата публикация на звездата на Приятели беше снимка с колегите ѝ от шоуто, Кортни Кокс, Матю Пери, Мат ЛеБлан, Дейвид Шуимър и Лиса Кудроу, която получи 8 милиона харесвания и стотици коментари за 17 часа. Все пак за момента, въпреки главоломния старт, Джоли е със 7,6 млн. последователи.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини