От х:

Днес в x:

Затвор за трафикант на хора, помощникът му-с условна присъда

11 месеца зад решетките ще лежи при първоначален „общ“ режим 30-годишен трафикант на хора през българската граница. Наказанието, наложено му днес от Районния съд в Свиленград, е за това, че на 4-ти юни, в района на Любимец, заедно с помагач са осигурили транспорт на 29 граждани на Иран и Ирак да преминат през страната ни нелегално.

Престъплението обаче е разкрито при проверка на полицейски служители от Районното управление в Свиленград, които спрели за проверка товарен автомобил, марка „Фиат Дукато“, шофиран от 30-годишния трафикант. При разпитите става ясно, че нелегалните чужденци са влезли по-рано в страната ни от в землището на с. Мезек от Гърция. Българите ги качили в товарния автомобил в гориста местност, докъдето групата се придвижила пеша.

Трафикантите на наша територия трябвало да придвижат чужденците до София, срещу съответното възнаграждение.

Освен затвор 30-годишният свиленградчанин ще трябва да плати и глоба от 4 800 лв. Помагачът му, негов съгражданин, на 29 години, е с условна присъда от 10 месеца с изпитателен срок от 4 години, както и глоба в размер на 4 500 лв. Товарният автомобил е отнет в полза на държавата. Двамата подсъдими са признали вината си. Присъдата е по споразумение, одобрено от Районен съд-Свиленград, съобщиха от прокуратурата.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    00
    007
    4 -1
    23:02, 27 юли 2021
    Какви са тия мижави присъди бе?
    • Бъ
      България бате
      0 0
      19:29, 31 юли 2021
      в Турция за такова нещо ще лежиш 10 годинни в България 10 11 месеца...
Последни новини