От х:

Днес в x:

Несъвпадения на адреси на хора с увреждания, заявили подвижна урна в Хасково

    60 души с физически увреждания от община Хасково са подали заявка за гласуване в подвижна урна. Гражданите се обслужват от две секционни избирателни комисии.

    Едната беше под номер 151 и в списъка бяха записани 32 потребители. До около 13:30 часа бяха посетени 23 адреса от комисията, състояща се от четирима представители, придружавани от полицай. Председателят на ПСИК Янка Георгиева заяви, че при три от заявените адреси имало разминаване между постоянния и настоящия. За един от заявителите бил посочен домашен адрес, който е посетен от комисията, а се оказало, че мъжът е настанен в Старческия дом на „Кенана“. Така малко се забавила работата на комисията.

    Сред гласувалите в подвижна урна беше хасковлийката Цветанка Иванова, която със 100% ТЕЛК, с увредено зрение и синдром на Кларк. „Страната трябва да се управлява разумно, заради младите хора, за да живеят в мир и любов, да учат, да се развиват и да си гледат децата, а не като моят син да е в Германия“, заяви възрастната жена. Тя изрази надежда, че след настоящите избори ще се сформира правителство.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини