От х:

Днес в x:

Деца с нови знания за историята на Европейския съюз

    Екипът на Областния информационен център - Хасково организира среща с малчуганите от Учебен център „Знание“, участници в програмата „Усмихнато лято“, съобщиха от община Хасково.

    Децата бяха запознати с историята на Европейския съюз - кога и как възниква общността, страните основателки, разширението и приема на нови членове през годините. Те разбраха колко и кои страни членуват в момента в ЕС, както и кога България е приета за член на Съюза и какви са ползите от това членство. Малките гости бяха информирани също и за общата валута - еврото, за символите на общността, за Деня на Европа.

    „Заедно с децата тръгнахме на пътешествие – оцветихме знамената, открихме столиците и научихме любопитни факти за всяка една от 27-те страни в ЕС“, разказаха след срещата от ОИЦ-Хасково. Децата от „Знание“ получиха подаръци и обещаха да посетят отново Центъра.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      По
      По- големите набори помнят
      6 -3
      19:21, 29 юни 2021
      Как по същият начин в учебниците се хвалеше социалистическият съюз. Минаха години докато се разбере ,че е голям кенеф. Сега историята се повтаря. Нищо научено от поколенията. Сега се хвали пидорас съюза. Историята му се учи. Явно пак е нужно да минат десетилетия докато овцете се усетят накъде ги водят. Мислете бре. Тия кратуни само телевизия гледат и попиват.
      • Ve
        Venom
        1 -2
        23:20, 29 юни 2021
        Проблема е че не гледат телевизия а телефоните си!!! Новините там се четат и поднасят изкривени.
        Благодарение като твоите писания се подкопава евро съюза! Обаче всички партии се изпулят и натискат за помощите и големите пари, които се очакват от евросъюза. Като не ти отърва ходи да се изхождащ и облекчаваш в кенефа в Кремъл и не разбърквай мозъка на подрастващите с бръщолевене. Кой е обратен и кой не е ясно казано от всички партии с изключение на Мая Манолова и обратната Дончева, които популизират Истанбулската конвенция.
      • Дo
        Дo Venom
        1 0
        10:15, 30 юни 2021
        Искаж да кажеш че се подкопават трите европейски ценности. Педерастия ,наркомания и проституция. Бравос. Ти си истински еврогеец.
      • До
        До Venom
        1 -1
        10:19, 30 юни 2021
        Аз помня как през социализма такива чугуни като тебе го защитаваха със същия патос. Нищо не се е променило. Само задника дето лижете е друг
    • 2
      Им
      Има страни
      2 -1
      23:26, 29 юни 2021
      Например Швейцария. Изобщо не мисли да се включва в ЕС
      Горди родители, техните деца с нови знанияю
    Последни новини