От х:

Днес в x:

Финансират партньорски проекти, разпределиха 10 млн. лв. за справяне с Covid-19

  Подход за Интегрирани териториални инвестиции беше представен днес. Той ще се прилага за пръв път през програмен период 2021-2027 г., съобщи на пресконференция управителят на Областния информационен център (ОИЦ) в Хасково Нели Канева.

  Бъдещото финансиране ще е от европейските програми и фондове, финансовите инструменти, държавните и общински бюджети. Целта е да се осигури сътрудничество между институциите, работещи на различните нива на управление и останалите заинтересовани страни.

  Ще се финансират концепции за интегрирани териториални инвестиции. Ще бъдат одобрявани свързани проекти, взаимно допълващи се, които са насочени към територии с общи характеристики – общи проблеми или общи потенциали за развитие. Партньори могат да бъдат областни администрации, общини, общински структури, предприятия, неправителствени организации, фирми, образователни институции, научни организации, сдружения на собствениците на многофамилните жилищни сгради. Сред изискванията за финансиране е всяка концепция да има поне два взаимно свързани и допълващи се проекта. Партньорите трябва да бъдат минимум трима и максимум 10. Нели Канева съобщи, че предприятия и фирми от Хасковска област са получили 10 759 300,24 лева по мерките за преодоляване на икономическите последствия от пандемията от COVID-19. Безвъзмездната финансова помощ е била отпусната по четири направления - подкрепа на микро и малки предприятия, на средни предприятия, на предприятия от областта на автобусните превози и на предприемачества от туристическия бранш. На пресконференцията днес присъстваха и още двама представители на ОИЦ-Хасково – Димо Димов и Йоанна Кокотанекова.
  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Ку
   Кукутанкова
   7 -4
   17:44, 27 май 2021
   Тия по цял ден чепкат вълната си. А да си вирят краката може ли Астроном ката.
  • 2
   кух информационен център
  • 3
   Разпределиха е Най-точната дума
  • 4
   Хр
   Христо Т.
   10 0
   21:41, 27 май 2021
   Ясно е че нямат никакви точни критерии, освен проценти и рушвети.Семейственост ,липса на прозрачност, Прокуратурата да се самосезира, Сметната палата и Европейската сметна палата, ДАНС и МВР.
  • 5
   Ге
   Герб до пазаря на стълбите
   5 0
   11:03, 28 май 2021
   Димо Димов освен да си чопли носаи да си облизва пръста за друго не го бива,БАДЖО НА Станчо Тъ.
  Последни новини