От х:

Днес в x:

16 °C

Финансират партньорски проекти, разпределиха 10 млн. лв. за справяне с Covid-19

  Подход за Интегрирани териториални инвестиции беше представен днес. Той ще се прилага за пръв път през програмен период 2021-2027 г., съобщи на пресконференция управителят на Областния информационен център (ОИЦ) в Хасково Нели Канева.

  Бъдещото финансиране ще е от европейските програми и фондове, финансовите инструменти, държавните и общински бюджети. Целта е да се осигури сътрудничество между институциите, работещи на различните нива на управление и останалите заинтересовани страни.

  Ще се финансират концепции за интегрирани териториални инвестиции. Ще бъдат одобрявани свързани проекти, взаимно допълващи се, които са насочени към територии с общи характеристики – общи проблеми или общи потенциали за развитие. Партньори могат да бъдат областни администрации, общини, общински структури, предприятия, неправителствени организации, фирми, образователни институции, научни организации, сдружения на собствениците на многофамилните жилищни сгради. Сред изискванията за финансиране е всяка концепция да има поне два взаимно свързани и допълващи се проекта. Партньорите трябва да бъдат минимум трима и максимум 10. Нели Канева съобщи, че предприятия и фирми от Хасковска област са получили 10 759 300,24 лева по мерките за преодоляване на икономическите последствия от пандемията от COVID-19. Безвъзмездната финансова помощ е била отпусната по четири направления - подкрепа на микро и малки предприятия, на средни предприятия, на предприятия от областта на автобусните превози и на предприемачества от туристическия бранш. На пресконференцията днес присъстваха и още двама представители на ОИЦ-Хасково – Димо Димов и Йоанна Кокотанекова.
  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Ку
   Кукутанкова
   7 -4
   17:44, 27 май 2021
   Тия по цял ден чепкат вълната си. А да си вирят краката може ли Астроном ката.
  • 2
   кух информационен център
  • 3
   Разпределиха е Най-точната дума
  • 4
   Хр
   Христо Т.
   10 0
   21:41, 27 май 2021
   Ясно е че нямат никакви точни критерии, освен проценти и рушвети.Семейственост ,липса на прозрачност, Прокуратурата да се самосезира, Сметната палата и Европейската сметна палата, ДАНС и МВР.
  • 5
   Ге
   Герб до пазаря на стълбите
   5 0
   11:03, 28 май 2021
   Димо Димов освен да си чопли носаи да си облизва пръста за друго не го бива,БАДЖО НА Станчо Тъ.

  Хороскоп за 16.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
  16 юни 2021
  Последни новини