От х:

Днес в x:

Семинар по международен проект представя в Хасково начините за правене на бизнес в съответствие с екологичните норми

На 2 юли 2021 г. (петък) в гр. Хасково ще се проведе семинар „Правене на бизнес в съответствие с екологичните норми и подходи за опазване на природните ресурси“. Целта му е да бъдат представени съвременните тенденции в опазването на околната среда, перспективите пред фирмите предвид необходимостта от намаляването на въглеродния отпечатък на икономиката и изискванията, свързани с прилагането на Европейския зелен пакт. Предния ден, на 1 юли 2021 г., пред община Хасково ще се реализира инициатива за раздаване на информационни материали, свързани с начините на управление на околната среда от бизнеса. 

Семинарът на 2 юли 2021 г. ще се проведе в пленарната зала (трети етаж) на Дома на техниката, ул. “Сан Стефано” №3, гр. Хасково, като започва от 10,00 ч. и ще приключи в 17,00 ч. Събитието ще бъде открито от г-н Станислав Дечев, кмет на община Хасково, а встъпително представяне ще направи инж. Тонка Атанасова, директор на РИОСВ – Хасково.

Темите на семинара са следните:

  • Основни компоненти на околната среда, начини за смекчаване на климатичните промени и Европейския зелен пакт
  • Зелена икономика и кръгова икономика
  • Зелено предприемачество, зелени инвестиции и зелена заетост

Лектори ще бъдат водещи специалисти в областта на зелената икономика, като г-жа Марина Христева, консултант на „Екобулпак“ АД и г-н Георги Табаков, председател на Управителния съвет, Сдружение „Български икономически форум“.

Събитието е първото от поредица от 3 семинара, които се организират в трансграничния регион, като предстои провеждането на подобни срещи през септември в гр. Смолян и през октомври в гр. Кърджали.

Семинарът се организира по проект „Подобряване на управлението на околната среда от МСП, управлявани от младежи“ (EnvironmentYou), имащ за цел разработването и прилагането на практика на процедури, свързани с успешното разпространение и ефективното внедряване на системи за управление на околната среда в предприятията. Общата цел на проекта е да съдейства за изграждането на екологично отговорна бизнес култура сред младите хора в трансграничния регион.

Проектът се финансира по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A “Гърция-България 2014-2020” и се изпълнява в партньорство между седем организации от България и Гърция. Дейностите на територията на област Хасково се реализират от Сдружение за регионално социално и икономическо развитие (www.arsed.eu). 

Повече информация за проекта е налична на Интернет страницата му www.environmentyou.eu.

Актуална информация за предстоящите събития по проекта, организирани от Сдружение за регионално социално и икономическо развитие, се публикува на Facebook страница https://www.facebook.com/HARSED2014

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Икономика
    ...............
    41.438405°,25.655573° - сателитните снимки в гугъл карти са от април 2021
    .......
    Зеления цвят на изкуствените басейни е от арсеник , мед и желязо ..... Тва всичко тече и трови
    ..................
    Ето ви координатите на еко-катастрофа в родопите , която трови река крумовица , река арда , язовир ивайловград и 2 области с арсеник
    .......................
    Минко областния може спокойно да ги спраска златарите ор дънди прешъс , понеже замърсяват и води в хасковска област
Последни новини